Hokej

Železarji praznih rok z Dunaja

Ljubljana, 30. 12. 2011 22.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so v zadnji tekmi leta 2011 gostovali pri Dunajčanih. Železarji so v tekmi 35. kroga lige Ebel izgubili z dunajsko ekipo Vienna capitals z 2:4.

Heikki Mälkiä
Heikki Mälkiä FOTO: Damjan Žibert

Za spodbudo mlademu in zdesetkanemu jeseniškemu moštvu je bila zadnja tekma v Podmežakli, ko so državni prvaki dobili derbi z Ljubljančani. Tudi na Dunaju so manjkali Jaka Ankerst, Anže Kuralt, Klemen Pretnar, Andrej Židan in Nik Pem, gostitelji pa so igrali obremenjeni z bojem za šesto mesto, ki vodi neposredno v končnico.

Varovanci Heikija Mälkiäja so brez gola zdržali do 13. minute, ko so gostitelji z nekaj sreče premagali jeseniškega vratarja Gašperja Krošlja. Hokejisti Acronija Jesenic so svoje priložnosti iskali v protinapadih, najlepšo je v deveti minuti zamudil Tomi Hafner, ko se je ob igralcu manj sam znašel pred vratarjem Reinhardom Divisom.

V nadaljevanju so rdeči že po dobri minuti ostali brez kapetana Andreja Tavžlja, ki je dobil udarec s kolenom v stegno in moral zapustiti ledeno ploskev, tako da so železarji ostali z vsega štirimi branilci. A s pomočjo napadalcev in z zanesljivim Krošljem so se Jeseničani dobro upirali in tako kot v prvem delu svoje priložnosti iskali v protinapadih. V 35. minuti je jeseniškim hokejistom uspelo izenačiti, po grobi napaki v domači obrambi je podajo Matica Zajška izkoristil Jonathan Juliano. Ko je že kazalo, da bosta moštvi odšli na zadnji odmor izenačeni, pa je moral na kazensko klop Matevž Erman, igro z igralcem več pa so domači izkoristili za drugi gol.

V uvodu zadnjega dela so se gostje nekoliko bolj odločno podali v napad, toda njihov pritisk je bil kratek, saj so gostitelji hitro vzpostavili ravnotežje, vnovič prevzeli pobudo in bili večkrat nevarni pred vrati Krošlja. Ob izključitvi Urbana Sodje so Dunajčani potrebovali le 44 sekund za tretji zadetek, ki je že pomenil tudi končni uspeh. Železarji so slabi dve minuti pred koncem še zbrali moči za drugi zadetek, svojega prvega v ligi Ebel je dosegel Matic Zajšek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

red_heart
31. 12. 2011 14.30
+1
Kljub porazu kapo dol fantom...sam tko naprej, napredek je očiten! Svaka čast...
juanmata10cfc
31. 12. 2011 12.37
+0
Jesenice Acroni v mojem srcu si,moj klub si ti Jesenice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
povrsniste24kur
30. 12. 2011 22.52
-4
pa kaj je s totimi akronijami, še mislijo sploh kaj zmagat letos al nič?
DarthRevan
31. 12. 2011 00.51
+3
Letos bomo kar zadnji, se mi zdi, taka je realnot pri nas go. Upam da bojo vsaj naši golobradci (in to mislim kot kompliment) dobili več izkupenj, da bomo lahko ligo razsuli drugo leto :)
DarthRevan
31. 12. 2011 00.54
-2
trava@pinkponk.com
31. 12. 2011 12.38
-2
posluš oni se trudijo zmagat sam s tako kratko klopjo in z velikimi poškodbami kljub trudu je zelo težko oziroma nemogoče.jeseničani so igrali zelo dobro tekmo ampak kratka klop in dve poškodbe igralcev in utrujenost je naredilo svoje. je pa res ko so nas zapustili ključni tuji igralci se ne moremo pobrati iz zadnega mesta.bomo pa pač zadnji.razen če se naredi čudež in pridemo na 8 mesto.ampak bo težka,preveč zaostajamo.