Hokej

Železarji odpravili hokejiste Dunaja

Jesenice, 06. 11. 2011 20.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so v tekmi 20. kroga lige Ebel premagali dunajsko ekipo Vienna Capitals s 3:2 in vknjižili peto zmago v sezoni.

Jeseničani so v prejšnjem krogu izgubili pri novincu v ligi Znojmu, tokrat pa so v goste prišli Dunajčani, ki se po slabšem začetku le prebujajo. V domačem moštvu je spet zaigral Patrik Bergström, zato pa je manjkal Martin Tuma, prav tako pa so še vedno poškodovani Johan Björk, Marcus Olsson in Jure Dolinšek. Pri Dunajčanih pa ni bilo poškodovanih Marcela Rodmana in Rafaela Rotterja.

 

Jeseničani so ob koncu srečanja uspeli odbiti vse napade gostov in se zasluženo veselili novih dveh točk.
Jeseničani so ob koncu srečanja uspeli odbiti vse napade gostov in se zasluženo veselili novih dveh točk. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani so dvakrat na hitro udarili v tretji minuti tekme. Klemen Pretnar je izkoristil lepo podajo Jamesa Sixsmitha izza vrat in presenetil pokritega vratarja gostov Sebastiana Stefaniszina. Samo 11 sekund pozneje je Anže Kuralt pred vrati našel Jako Ankersta, ki je plošček poslal v prazno mrežo. Trener gostov Tommy Samuelsson je tako že v tretji minuti zahteval minuto odmora. Po neizkoriščenih priložnostih z igralcem več na obeh straneh so gostje v 17. minuti zmanjšali zaostanek. Podal je Harald Ofner, zadel pa Philipp Pinter. V zadnji minuti uvodne tretjine se je Francois Fortier nenadoma sam znašel pred Gašperjem Krošljem, a domači vratar je bil v tem dvoboju zmagovalec.

V drugi minuti nadaljevanja so gostje izkoristili številčno premoč. Po dveh zaporednih poskusih je bil uspešen Nathan Robinson. Antti Pusa je poskušal s strelom s strani, a Stefaniszin se ni dal. Krošelj je v 29. minuti ubranil nevaren strel Maria Fischerja. Ljubljančan v jeseniških vratih se je izkazal še v 36. minuti po poskusu Fortierja. Po kombinaciji s Patrikom Bergströmom in Kuraltom pa je Ankerst zadel za novo vodstvo. Slovenski reprezentant je prvič v ligi Ebel zabil dva gola na eni tekmi.

Na začetku tretje tretjine sta imela priložnosti Pusa in Marjan Manfreda, a nista bila uspešna. Gostje so prišli do številčne pomoči, vendar so domači zdržali. Ankerst je nato zamudil priložnost za "hat-trick", Jeseničani pa so po zaslugi Puse dobili še pretepaški vložek, saj je Finec ugnal Robinsona. Tekmo bi lahko odločil Jan Berčič, njegov strel pa je Szefaniszin ubranil, pri tem je nepravilno posredoval branilec gostov Ross Lupaschuk. Z igralcem več je Sixsmith zamudil še eno priložnost, da bi odločil zmagovalca. Gostje so v zadnjih desetih sekundah stisnili Jeseničane v obrambni tretjini in dosegli tudi zadetek, ki pa ga sodniki niso priznali, ker je bil dosežen že po pisku sirene.

Izid:
Acroni Jesenice
- Vienna Capitals 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Pretnar 3., Ankerst 3., 37.; Pinter 17., Robinson 22.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Never forget 11.7.95
07. 11. 2011 16.54
Bravo Jesenice.Sej mogoce se bo. Potrebno bo se nabirat pike od neposrednih konkurentov!!!Tekem je se veliko. Na tej tekmi sem pricakoval vec golov,v eni in drugi mrezi.Morem priznat.
stotinka
07. 11. 2011 16.01
Počasi a sigurno se vzpenjamo po lestvici. Bravo fantje za včerajšnjo igro. Ja pa tudi ljubljančani dobro.VSI ZA ŠAMPIONE RDEČE.
j1n
06. 11. 2011 21.52
pa ne morjo ns dunajski dečki premagat :) svaka čast za zmago
riglno
06. 11. 2011 21.51
Bravo,tako naprej
Gašper Frece
06. 11. 2011 21.45
toooooooooooooooooooooooooo
kajance
06. 11. 2011 21.21
bravo mojstri jeseniški!!!