Hokej

Železarji brez moči na Madžarskem

Szekesfehervar, 15. 01. 2012 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 42. krogu lige EBEL so hokejisti Acronija Jesenic zabeležili nov poraz. Tokrat so izgubili na Madžarskem pri Sapi iz Szekesfehervarja (3:1).

Jeseničani so bili v prejšnjem krogu prosti, zadnjeuvrščeno moštvo lige, ki bo možnosti za končnico iskalo v drugem delu tekmovanja, pa se je tokrat podalo na gostovanje v Szekesfehervar. Bolj kot za goste je bil tokrat dvoboj pomemben za gostitelje, saj bi z osvojeno točko dosegli zgodovinsko uvrstitev v končnico lige Ebel. Domači navijači so zato že uro pred začetkom do vrha napolnili dvorano in pričakovali uspeh proti železarjem.

Andrej Tavželj
Andrej Tavželj FOTO: Damjan Žibert

Slovenci so nastopili brez obolelega Klemena Pretnarja, a so začetno nervozo Sape dobro izkoriščali. Bili so enakovredni tekmeci in imeli pobudo v napadu, v obrambi pa so sicer delali napake, a jih je reševal razpoloženi vratar Gašper Krošelj. Ta je klonil le enkrat, kar je bilo dovolj za izenačenje po prvi tretjini, saj je domačega vratarja Adama Munroja premagal Antti Pusa.

Na povsem enak način, s silovitim pritiskom domačih, se je začel tudi drugi del, ki pa je prinesel tudi ekspresno vodstvo Madžarov. Nekaj zmede v jeseniški obrambi je izkoristil Csaba Kovacs in poskrbel za evforijo na polnih tribunah. Za dodaten zagon je bil domačim še zanje ugoden izid iz Ljubljane, tako da je stara dvorana skorajda eksplodirala od navdušenja. Madžarom je zadetek dal krila, pritisnili so na vso moč, streljali z vseh položajev, Gašper Krošelj je imel polne roke dela, do konca tretjine pa je dobil še en gol. Hokejisti Acronija Jesenic so se podobno kot na zadnjih tekmah potegnili bolj v obrambo in prežali na nasprotne napade, a so bili ti redkejši kot v uvodnih 20 minutah in zato ni bilo prav veliko nevarnosti za vrata Munroja.

Zadovoljni z dvema zadetkoma prednosti so se hokejisti Sape v zadnjem delu umaknili v obrambo in pobudo prepustili gostom, ki pa nikakor niso našli ključa, ki bi še enkrat odklenil domača vrata. Železarjem niso pomagale niti tri zaporedne prednosti igralca več, pravih idej ni bilo in slovenski prvaki niso mogli preprečiti dvojnega uspeha gostiteljev – zmagali so v obračunu proti Jeseničanom, še bolj pomemben pa je bil zanje uspeh sezone z neposredno uvrstitvijo v končnico.

Hokejiste Acronija Jesenic do konca rednega dela čakata še dve tekmi, v torek doma proti vodilnemu Linzu in v petek v Gradcu, ki pa ne bosta odločali o ničemer več. Služili bosta le kot pripravi na zanje odločilen drugi del lige Ebel, ko bosta v skupini petih slabše uvrščenih po prvem delu na voljo še dve vozovnici za končnico.

Izid:
Sapa Fehervar – Acroni Jesenice 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antiovca
16. 01. 2012 06.41
-4
Nič, zero, nula,... jeseniških komentarjev??? Ovčja hokejska depresija?
JanZ
17. 01. 2012 12.12
+2
haha, kaj dosti več komentarjev ni niti pod članki Olimpije. Pod zadnjim jih je celotno močvirje zbralo denimo celih 5, od tega se 3 nanašajo na Jeseničane...!?
Maja Bozek
18. 01. 2012 18.26
če bi se rad kregal se kregaj z ženo doma.. če jo imaš :D :D pa lep pozdrav