Hokej

Za pokalno lovoriko Jesenice, Olimpija, Triglav in Celje

Celje, 08. 09. 2017 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po zadnjih dveh četrtfinalnih bojih so znani vsi udeleženci polfinala slovenskega hokejskega pokalnega tekmovanja v sezoni 2017/18. V Celju se bodo v soboto in nedeljo za lovoriko borili igralci Sija Acronija Jesenic, SŽ Olimpije, Triglava in ECE Celja.

Hokejska zveza Slovenije (HZS) je letos pokal izpeljala nekoliko drugače, predvsem hitreje in učinkoviteje kot v prejšnjih izvedbah. Strnili so ga v en teden in en turnir, gostitelj je celjski klub. Že v četrtek sta bila na sporedu prva četrtfinalna boja, v katerih je Triglav premagal MK Bled s 7:3 (1:1, 3:2, 3:0), gostitelji iz ekipe ECE Celje pa Playboy Slavijo s 5:3 (0:0, 3:1, 2:2). Danes sta bila na delu tudi oba najmočnejša slovenska kluba; popoldne je SŽ Olimpija premagala Maribor s 7:0 (3:0, 2:0, 2:0), v večernem medsebojnem obračunu pa so igralci Sija Acronija Jesenic ugnali mlado jeseniško postavo z 11:1 (1:1, 3:0, 7:0).

Jeseničani branijo naslov državnih prvakov, ki so ga aprila osvojili v Ljubljani.
Jeseničani branijo naslov državnih prvakov, ki so ga aprila osvojili v Ljubljani. FOTO: Aljoša Kravanja

V soboto bosta v Celju polfinalna dvoboja; najprej bosta na ledu SŽ Olimpija in Triglav, zvečer pa še ECE Celje in Sij Acroni Jesenice. Finale pokalnega tekmovanja bo v nedeljo ob 18. uri; če bosta jeseniški in ljubljanski klub, ki ju čez nekaj dni čaka začetek mednarodnega tekmovanja v alpski ligi, uresničila teoretične napovedi o statusu favoritov, bo takrat na sporedu prvi derbi med zelenimi in belimi v sezoni, resda v nekoliko spremenjeni podobi z novim ljubljanskim tekmecem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.