Hokej

Za Kopitarjem 700. tekma v Ligi NHL

Los Angeles, 15. 11. 2015 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je s 4:3 premagalo Edmonton Oilers. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar je poskusil s tremi streli na gol, a ni bil uspešen, je pa v NHL odigral že jubilejno 700. tekmo.

Tudi tekma v Los Angelesu se je v spomin na žrtve terorističnih napadov v Parizu začela z minuto molka, kralji so se ob tem spomnili tudi svojega nekdanjega francoskega soigralca Cristobala Hueta, ki je bil član ekipe leta 2003. Gole za Los Angeles so prispevali Marian Gaborik, Tanner Pearson in Milan Lucic, ko pa so gostje preko golov novinca Leona Draisaitla, Teddyja Purcella in Taylorja Halla izenačili, je tekmo odločil Nick Shore poldrugo minuto pred koncem druge tretjine. V golu ekipe iz Staples Centra, ki je znova igrala pred razprodano dvorano in 18.230 gledalci, se je z 22 obrambami izkazal Jonathan Quick, kralji pa so v domači dvorani zdaj naftarje premagali že sedmič zaporedoma. Edmonton je s porazom zaključil niz štirih gostovanj. "Nismo igrali take igre, kot jo igramo po navadi, dostikrat smo izgubili plošček po nepotrebnem. Imamo hitre napadalce in včasih je zato treba biti bolj previden zadaj. A ta zmaga je za nas izrednega pomena, da smo domače tekme zaključili z dvema točkama, preden se odpravljamo na gostovanja," je po tekmi dejal strelec prvega gola za Los Angeles Gaborik.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Los Angeles Kings se zdaj odpravljajo na daljšo gostujočo turnejo, ki jo bodo začeli na Floridi proti Panterjem v noči na sredo. Pred naslednjo domačo tekmo bodo kralji tako kar petkrat igrali v gosteh. Montreal Canadiens so v rednem delu z 1:6 izgubili proti Colorado Avalanche, New Jersey Devils so s 4:0 premagali Pittsburgh Penguins, Columbus Blue Jackets so bili s 5:2 boljši od Arizona Coyotes, St. Louis Blues so z 2:4 izgubili proti Chicago Blackhawks. Boston Bruins so bili od Detroit Red Wings boljši s 3:1, Toronto Maple Leafs so s 4:2 ugnali Vancouver Canucks, Nashville Predators pa so Winnipeg Jets premagali s kar 7:0.

Izidi:
Ottawa Senators - New York Rangers    1:2 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - San Jose Sharks          1:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche   1:6
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins   4:0
Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes   5:2
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks      2:4
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers       4:3
Boston Bruins - Detroit Red Wings         3:1
Toronto Maple Leafs - Vancouver Canucks   4:2
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers    4:5 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 2:1 (podaljšek)
Nashville Predators - Winnipeg Jets       7:0
Dallas Stars - Minnesota Wild             3:2 (podaljšek)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gingerbreadman
15. 11. 2015 14.49
+2
V torek kingsi igrajo proti philadelphia flyers in ne florida panthers.