Hokej

Za konec rednega dela visok poraz Olimpije

Ljubljana, 20. 01. 2012 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Tilie Olimpije so v zadnjem krogu rednega dela razširjenega avstrijskega državnega prvenstva v hali Tivoli z 0:4 klonili proti Celovčanom in tako osvojili končno peto mesto.

Današnji zadnji krog rednega dela lige Ebel je v dvorani Tivoli prinesel boj za četrto mesto, ki prinaša dodatno točko pred drugim delom, za točko boljše izhodišče pa so imeli pred tekmo Celovčani. Zmaji, ki so na prejšnji tekmi v Zagrebu igrali močno oslabljeni, so spet lahko računali na Justina Taylorja in Brocka McBrida.

Hokejisti Olimpije so morali za konec rednega dela priznati premoč Celovčanom.
Hokejisti Olimpije so morali za konec rednega dela priznati premoč Celovčanom. FOTO: Damjan Žibert

Že začetek je bil nekoliko boljši za koroško ekipo. Johnnes Reichel je že v prvi minuti zadel vratnico, domači pa nato niso izkoristili prve številčne premoči. Podobno je bilo v osmi minuti, ko so imeli Zmaji spet igralca več, a jim je ušel Paul Schellander, vendar gola ni bilo. Zato pa so gostje v polno zadeli v 13. minuti, takrat so imeli oni igralca več. Strel Thomasa Hundertpfunda je vratar Jean Phillipe Lamoureux še ubranil, odbiti plošček pa je v mrežo pospravil Christoph Brandner. Ljubljančani so si ustvarili nekaj polpriložnosti, a celovški vratar Rene Swette v prvi tretjini ni klonil, minuto pred koncem pa je moral na domači strani Lamoureux še drugič po plošček v mrežo.

Podobno je bilo v nadaljevanju. Domači hokejisti so iskali priključek, toda nevarnejših priložnosti si niso pripravili. Zadeli pa so spet Celovčani, v 25. minuti je strel s strani presenetil Lamoureuxa in plošček je končal v mreži. Protinapad Olimpije se je nato končal s slabim strelom Jamieja Fraserja, Ken Ograjenšek je zadel zunanji del vratnice, Matej Hočevar pa sredi tretjine ni ujel podaje, ko je bil sam pred golom. Ljubljančani so bili večji del druge tretjine napadalnejši, toda učinka ni bilo, vse ploščke je polovil Swette ali pa so končali ob golu, najbližje je bil John Huhes tik pred koncem tretjine. Gostje pa so zadeli še četrtič, znova z igralcem več ob izteku tretjine.

Tekma je bila tako odločena že po 40 minutah, domači pa so si v zadnji tretjini prizadevali vsaj za častni zadetek. A neučinkovitost in razpoloženi Swette sta jim preprečevala uspeh, tekma pa je bila tudi vse bolj nervozna, začinila sta jo še dva pretepa, ki pa se tudi nista končala po željah domačih. Zadnjo priložnost za znižanje so imeli zeleno-beli v 54. minuti, ko je ob igralcu manj v protinapad pobegnil Hughes, a zgrešil in domači so redni del sezone končali s porazom brez doseženega zadetka. V nedeljo, ko se bo začel drugi del lige Ebel, bodo Ljubljančani odšli na gostovanje v Szekesfehervar.

Izid:

Tilia Olimpija – KAC 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Brandner (13.), Kirisits (20.), Geier (26.), Lammers (40.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
21. 01. 2012 07.41
-5
Treba je biti realn. To je za to moštvo, nekako dokončen domet !
metalc4ever
21. 01. 2012 13.49
+1
hja, treba je biti realen in povedati, da nimaš pojma. čestitke kacu, razočaran sem samo nad streljanjem naših... sicer pa, vse čestitke za končnico, BRAVO NAŠI!
Never forget 11.7.95
20. 01. 2012 22.08
+7
Danes smo zgubl in nic zato.Nisem razocaran nad igro,koliko smo imeli smole.Neucinkoviti smo bli kot se nikoli,in upam in verjamem,da na nobeni tekmi ne moremo biti taki. Zato verjamem v dobre tekme in zmage. Olimpija prva ljubezen in prava,zato do groba si moja.
Branimir123
20. 01. 2012 22.05
+7
ni važn važn je da smo v KONČNICI!!!!!!!!HDD OLIMPIJA!!!!