Hokej

Washingtonu derbi vzhodne konference lige NHL

Montreal, 04. 12. 2015 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Washingtona so v derbiju vodilnih ekip vzhodne konference lige NHL v gosteh premagali zasedbo Montreala (3:2). Kanadčani sicer ostajajo vodilna ekipa Vzhoda, Capitals pa so potrdili dobro formo in vknjižili še šesto zaporedno ligaško zmago.

Capitals so zmagali še šestič zapored.
Capitals so zmagali še šestič zapored. FOTO: Reuters

Zasedba Montreala je bila sicer na ledu konkretnejša in si je ustvarila skorajda dvakrat več priložnosti za gol. Kanadčani so bistveno več streljali na vrata gostov (35-9), a tokrat jih je izdala slaba realizacija. "Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje odigrali toliko časa v napadalni coni in si ustvarili toliko priložnosti za gol," je bil po porazu razočaran kapetan Montreala Max Pacioretty. "So zelo dobra ekipa," pa je povedal kapetan Washingtona Aleks Ovečkin. "Igrajo pameten hokej, imajo dobre igralce, toda mi nismo odigrali svoje najboljše igre, še posebej ne v drugi tretjini. Lepo je osvojiti dve točki, toda moramo igrati bolje," je zaključil Ovečkin, ki je Capitals pomagal k šesti zaporedni ligaški zmagi, kar je najdaljši zmagovalni niz Washingtona v letošnji sezoni. V vratih gostov je blestel Braden Holtby, ki je zbral kar 33 obramb, dva zadetka za zmagovalce pa je zabil T.J. Oshie.

Kane izenačil rekord Hulla ob porazu prvakov
Patrick Kane nadaljuje s sijajnimi predstavami v severnoameriški ligi NHL, čeprav je njegovo moštvo Chicago Blackhawks izgubilo po podaljšku pri Ottawa Senators s 3:4. Sedemindvajsetletni Američan je na zadnjih 21 tekmah vpisal vsaj točko, s čimer je izenačil rekordni niz franšize iz Chicaga, ki ga je v sezoni 1971/72 postavil Bobby Hull. Lov na rekord se je začel 17. oktobra, vse od takrat Kane na vsaki odigrani tekmi za Chicago ni izpustil priložnosti in se je vpisal med osvajalce točke, strelce golov ali podajalce. Vsega skupaj je na 21 tekmah zbral skupno 35 točk, 13 golov in 22 podaj. Do rekorda lige NHL ga čaka še kar nekaj dela. V sezoni 1983/84 je najboljši niz 51 tekem z vsaj točko v zgodovini elitnega severnoameriškega hokeja postavil sloviti napadalec Wayne Gretzky, ki je takrat za Edmonton Oilers skupno prispeval 61 golov in 92 podaj.

Patrick Kane.
Patrick Kane. FOTO: Reuters

"Ko igram, si z rekordnimi nizi pretirano ne delam skrbi. Vsekakor pa je nekaj posebnega, ko si v nečem izenačen z Bobbyjem Hullom, upoštevajoč dejstvo, kakšno kariero je imel ta možakar," je bil skromen Kane, član srebrne ameriške hokejske reprezentance z olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru. Kane, ki je lov na rekord začel 17. oktobra proti Columbus Blue Jackets, je sicer na gostovanju v Ottawi vpisal gol za 1:2 in podaji, a so na koncu polni izkupiček točk v dvorani Canadian Tire Centre odnesli domačini, ki so zapravili vodstvo z 2:0, vendar pa nato slavili že po 30 sekundah podaljška z golom Mika Hoffmana. Po preobratu na tekmi v drugi tretjini, ki ga je začel s svojim golom Kane, je podaljšek v 53. minuti izsilil gostujoči hokejist Artem Anisimov.

Izidi:
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1:5
New York Rangers - Colorado Avalanche 1:2
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 5:1
Montreal Canadiens - Washington Capitals 2:3
Nashville Predators - Florida Panthers 1:2
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 4:3* 
Vancouver Canucks - Dallas Stars 2:4
Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 1:0

*po podaljšku

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.