Hokej

VIDEO: Washington z zmago na vrh lige, Jagr proti vrhu večne lestvice strelcev

New York, 21. 12. 2015 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Washingtona so v ligi NHL v gosteh visoko premagali New York Rangers s 7:3. S tem so se še utrdili na vrhu vzhodne konference in se točkovno izenačili z doslej najboljšo ekipo lige Dallasom.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Washington Capitals
    02:28
    Vrhunci tekme New York Rangers - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Florida Panthers - Vancouver Canucks
    00:57
    Vrhunci tekme Florida Panthers - Vancouver Canucks
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - New Jersey Devils
    02:01
    Vrhunci tekme Boston Bruins - New Jersey Devils

Domači so sicer dobro začeli in prvo tretjino dobili s 3:1, nato pa so gosti dosegli šest zadetkov zapovrstjo in tekmo odločili v svoj prid. Pri tem so imeli največji delež Justin Williams z dvema zadetkoma in podajo, Marcus Johansson z golom in dvema podajama ter Nicklas Backstrom s tremi podajami. Kar enajst gostujočih hokejistov je tekmo končalo z vsaj točko ob peti zaporedni zmagi. Na drugi strani so rangerji, tudi pred očmi glasbene legende Paula McCartneyja, izgubili tretjič zaporedoma. Rangerji so drugi v metropolitanski skupini, osem točk za Washingtonom. V atlantski skupini pa vodi Montreal, točko za njim pa je po novi zmagi Boston, ki je po kazenskih strelih z 2:1 odpravil New Jersey. Ryan Spooner je bil edini uspešen pri kazenskih strelih. Še točko manj kot Boston ima Detroit na tretjem mestu atlantske skupine, tokrat je s 4:2 premagal Calgary in prekinil niz treh porazov. Florida, ki je s 40 točkami takoj za Detroitom, je s 5:4 po kazenskih strelih odpravila Vancouver. Eden junakov je bil češki veteran Jaromir Jagr, ki je ob podaji dosegel še svoj 732. gol v ligi, s katerim je na četrtem mestu večne lestvice prehitel Marcela Dionna.

Washington še naprej prepričljivo vodi v metropolitanski skupini.
Washington še naprej prepričljivo vodi v metropolitanski skupini. FOTO: Reuters

Tampa Bay je v boju šeste in pete ekipe atlantske skupine s 5:2 ugnala Ottawo, pri čemer je Mike Angelidis dosegel svoj prvi gol v ligi po skoraj štirih letih. Branilec naslova Chicago, ki je na tretjem mestu zahodne konference, pa je po podaljšku s 4:3 odpravil San Jose, najbližjega zasledovalca Los Angelesa Anžeta Kopitarja v pacifiški skupini. Jonathan Toews je odločilni gol dosegel v tretji minuti podaljška. Njegov soigralec Patrick Kane je prispeval gol in podajo.

Izidi:
Florida Panthers - Vancouver Canucks 5:4
Boston Bruins - New Jersey Devils 2:1
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 5:2
Detroit Red Wings - Calgary Flames 4:2
New York Rangers - Washington Capitals 3:7
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 4:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
21. 12. 2015 12.35