Hokej

Washington po preobratu prevzel vodstvo v NHL

New York, 19. 12. 2015 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Washingtona so novo vodilno moštvo lige NHL. Z zmago 5:3 doma proti Tampi so na lestvici dohiteli Dallas, od katerega pa imajo boljšo razliko med danimi in prejetimi goli in še tekmo manj. Junaka tekme sta bila Aleks Ovečkin in T. J. Oshie, oba sta dosegla dva gola.

Rus se je s svojim 16. golom prebil na šesto mesto na lestvici strelcev, z 20 vodita Dallasov Jamie Benn in Vladimir Tarasenko, napadalec St. Louisa. Po dveh tretjinah obračuna Washingtona ni kazalo na zmago domačih, saj je Tampa vodila s 3:1, pred tem po golu Stevena Stamkosa tudi 3:0, a sta Aleks Ovečkin in T. J. Oshie zrežirala preobrat, tretji strelec domačih pa je bil Šved Marcus Johansson, ki je ob številčni premoči na ledu postavil izid 4:3. Gostitelji - zmagali so četrtič v nizu, so tri gole dosegli z igralcem več, po zaostanku s tremi goli pa so zmagali prvič po oktobru 2008. Z učinkovito igro v zadnji tretjini si je zmago zagotovila tudi Ottawa, s 4:2 je premagala San Jose, v zadnjem delu je dosegla tri gole. Trikrat je v zadnjem delu tekme proti Pittsburghu v polno zadel tudi Boston, ki je gostitelje premagal s 6:2.

Aleks Ovečkin
Aleks Ovečkin FOTO: Reuters

Največ zaslug za to si lahko lasti Frank Vatrano, med strelce se je vpisal trikrat, kar je bil njegov prvi "hat trick" v profesionalni karieri. Vatrano se je ekipi pridružil prejšnji mesec, prišel je iz Bostonove podružnične ekipe v AHL, v 17 tekmah pa je dosegel pet golov. Podobno zmago kot Boston je zabeležil Winnipeg, s 5:2 je ugnal New York Rangers, ki je že sedmič v nizu izgubil tekmo v gosteh. Dva gola je k zmagi prispeval Bryan Little, poskrbel je za vodstvu 2:0, ki ga domači nato niso več izpustili iz rok. Najmanj golov v šestih petkovih obračunih je padlo v Raleighu, kjer je Florida z 2:0 ugnala Carolino. Oba gola so dosegli v zadnji tretjini, drugega, ko so domači zamenjali vratarja s šestim igralcem.

Edina petkova tekma, ki se ni končala po rednem delu, je bila v Detroitu, kjer se je zmage po kazenskih strelih veselil Vancouver.

Izidi:

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins       2:6
Carolina Hurricanes - Florida Panthers    0:2
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks     3:4 (kazenski streli)
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 5:3
Ottawa Senators - San Jose Sharks         4:2
Winnipeg Jets - New York Rangers          5:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
19. 12. 2015 12.12
+1
bravo ovi in druščina!!!go caps!!!!