Hokej

Washington po podaljšku do zmage nad Detroitom

Washington, 03. 02. 2014 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na ponedeljek sta bili na sporedu le dve tekmi v hokejski ligi NHL. Washington Capitals so v razburljivi tekmi na domačem ledu po podaljšku s 6:5 premagali neposredne tekmece za končnico, Detroit Red Wings, Winnipeg Jets pa so ugnali Montreal z 2:1.

V Washingtonu so bili domači hokejisti ves čas v vodstvu, imeli so prednost z 2:0, 3:1, 4:2 in 5:4, vendar se je gostom vsakič znova uspelo vrniti v igro. A na koncu je zmaga vseeno ostala doma, ko je odločilni gol za zmago v podaljšani igri po dobrih dveh minutah in pol dosegel ruski olimpijec Aleksandar Ovečkin ob igralcu več na ledu. Za Washington je dva gola in podajo vknjižil Joe Ward, Jason Chimera je prispeval gol in dve podaji, John Carlsson pa gol in podajo, tudi odločilno za zmagovalni gol Ovečkina. Slednji je letos dosegel že 38 golov in 14 podaj, zato so ga nasprotniki skozi vso tekmo, tudi ob igralcu manj, izredno dobro pokrili. V podaljšku pri igri štiri na tri pa za to niso imeli dovolj igralcev na ledeni ploskvi, Ovečkin pa je izkoristil prostor in zadel za zmago. "Imel sem dovolj prostora. Sicer pa je bilo na tekmi že prav dolgočasno, ko sem imel ob sebi ves čas nasprotnega čuvaja, ki me je izločil iz igre," je po golu povedal Rus.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: Reuters

Winnipeg pa je v Montrealu povedel sredi druge tretjine z golom Tobiasa Enstroma, a je Brianu Gionti uspelo izenačiti na 1:1 še pred odhodom na drugi odmor. Zmagoviti gol za goste je dosegel v začetku zadnjega dela dosegel Michael Frolik. Boljši del moštev so bili tokrat branilci in oba vratarja. Al Montoya je za zmago ubranil 30 od 31 strelov na svoj gol, vratar Montreala Carey Price je ubranil 33 od 35 strelov. Napadalci so bili neuspešni tudi v igri z igralcem več - Montreal petkrat, Winnipeg šestkrat.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so imeli prost večer, danes ponoči pa bodo doma gostili Chicago, drugouvrščeno ekipo zahoda.

Izida:
Washington Capitals
- Detroit Red Wings 6:5
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 1:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.