Hokej

Finci si niso privoščili spodrsljaja

Helsinki, 14. 05. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Finski hokejisti so v zadnjem krogu skupinskega dela svetovnega prvenstva elitne divizije s 4:1 ugnali Kazahstan. V vrstah gostiteljev turnirja je bil najbolj razpoložen napadalec Detroita Valtteri Filppula, ki je zabil dva gola.

Jussi Jokinen je načel mrežo Kazahstana.
Jussi Jokinen je načel mrežo Kazahstana. FOTO: Reuters

Hokejisti obeh reprezentanc v prvi tretjini niso bili strelsko uspešni. Kljub občutni prevladi Finske se mreža gostov v tem delu ni zatresla. Z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal predvsem vratar Kazahstancev Vitalij Kolesnik. Slednji pa je bil nemočen na začetku pete minute druge tretjine, ko je po akciji Valtterija Filppule in Mika Maenpääja zadel Jussi Jokinen. Finci so se nato razigrali in pred zadnjo tretjino še dvakrat zatresli mrežo nasprotnikov. Za mirno nadaljevanje obračuna sta poskrbela podajalca pri prvem golu Maenpää in Filppula. Slednji je bil uspešen še v drugi minuti zadnjega dela obračuna in razblinil vse dvome o zmagovalcu, če so ti še sploh obstajali. Kazahstanci so v 50. minuti le uspeli doseči časten gol. Izključitev Ossija Vaananena in posledično igro z igralcem več na ledu je izkoristil Konstantin Puškarov. Finci so s peto zmago na tem prvenstvu potrdili preboj v četrtfinale, ki bo na sporedu v četrtek.

Izid:

Finska – Kazahstan 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Jokinen (25.), Maenpää (32.), Filppula (37., 42.); Puškarov (50.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Giant_Boss
14. 05. 2012 07.58
-2
Ah, Kazakstance bodo premagali z levo roko:-P