Hokej

Vodstvo risov po poraznem SP med elito zatrjuje: Čez dve leti bomo nazaj!

Pariz, 16. 05. 2017 15.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.L./STA
Komentarji
2

Dokončno slovo Slovenije od elitne skupine je v živo v Parizu spremljal tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec. Ta je bil sicer v Franciji, tako kot igralci in vodstvo, razočaran po sedmih porazih in izpadu v nižji rang tekmovanja, a je prepričan, da se bodo Slovenci hitro vrnili med najboljših 16 na svetu.

Slovenski hokejisti so Pariz zapustili s sedmimi porazi in zgolj osvojeno točko proti Švici.
Slovenski hokejisti so Pariz zapustili s sedmimi porazi in zgolj osvojeno točko proti Švici. FOTO: Damjan Žibert
"Tako kot vsi fantje in strokovni štab sem razočaran, pričakovali smo več, vsaj obstanek, ampak to je šport. Pred pol leta smo bili na tronu v Minsku, danes zapuščamo elitno divizijo, tako da se vračamo na stare tirnice," je v pogovoru s sedmo silo med zadnjo tekmo na SP za Slovence proti gostiteljem Francozom dejal predsednik slovenske hokejske zveze. "Verjetno vsak udarec oziroma neuspeh potegne za sabo spremembe. Mislim, da samo na dobro. Imamo dobro bazo, fantje, ki so ostali doma, sicer res niso tako izkušeni. Drugo leto nas čaka zanimivo tekmovanje skupine B, verjetno v Budimpešti, in prepričan sem, da tudi vrnitev v elitno skupino," pravi Matjaž Rakovec.

Prvenstvo divizije I bo verjetno v Budimpešti, za kandidaturo so se prijavili Poljaki in Madžari, na Poljskem je bilo prvenstvo že lani, tako da so najbolj verjetni kandidati Madžari. Predsednik HZS je še dejal, da se bodo lobiranje in akcije za nasprotnike v pripravah na naslednja velika tekmovanja (prvo bodo olimpijske igre v Južni Koreji) začele šele na kongresu krovne zveze IIHF v Kölnu konec tedna, kjer bo sodeloval tudi direktor zveze Dejan Kontrec. Takrat se bodo dogovorili o pripravljalnih tekmah in tekmecih. Vzdušja v ekipi pa ni želel preveč ocenjevati: "Zanesljivo je po teh porazih padlo. Nekateri so skupaj že od prvega aprila in to se je poznalo. Slabi rezultati vplivajo na psiho, a milim, da kakšnih pretresov ni. Stvari so normalne, kot vedno," pravi Rakovec.

Nik Zupančič je najprej rise popeljal na olimpijske igre, potem pa brez ene same zmage končal nastope med svetovno hokejsko elito. Se obetajo spremembe?
Nik Zupančič je najprej rise popeljal na olimpijske igre, potem pa brez ene same zmage končal nastope med svetovno hokejsko elito. Se obetajo spremembe? FOTO: Damjan Žibert

"Če selektor pove, da ni zadovoljen, bo verjetno sam pri sebi in kje drugje naredil spremembe, da bo rezultat boljši. Mi na zvezi pa sledimo željam, ki jih bo vodstvo predstavilo. Ni predvidena drastična sprememba, mora pa vsak videti, kaj je narobe in kaj narediti naprej," pravi o morebitnih spremembah, povezanih s člansko reprezentanco. Poleg vročih tem, povezanih s SP in reprezentanco, pa se je dotaknil tudi klubskega tekmovanja; po številnih težavah ljubljanskega kluba, ki so pripeljale do tega, da v naslednji sezoni Slovenija ne bo imela več nobenega predstavnika v najmočnejšem regionalnem tekmovanju, bosta zdaj v naslednji sezoni dva slovenska kluba, Olimpija in Jesenice, igrala skupaj v isti ligi AHL, močno pa nameravajo pri HZS okrepiti tudi državno prvenstvo, poskrbeti za resen koledar s trdnimi termini, obenem pa v razširjeno tekmovanje povabiti še klube iz Hrvaške in Srbije.

"Večina stvari je že pripravljenih. Državno prvenstvo naj bi se končalo že pred olimpijskimi igrami, mednarodno tekmovanje pa po igrah. A osnovna ideja je, da bi že konec februarja imeli državnega prvaka v hokeju," je Rakovec razkril smele načrte, ki naj bi v zadnjih letih močno podcenjeno državno prvenstvo spet obudili. In za konec je Rakovec optimistično odgovoril še na vprašanje, ali bo Slovenija čez dve leti spet med elito: "Bo!"

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
16. 05. 2017 18.14
Ja noter ven, ven noter, noter ven, ven noter! Saj je boljše da igrajo v B ligi in zmagujejo, kot pa, da v A pušijo!
Chelsea1991
16. 05. 2017 15.45
-1
koga brigajo, itak bojo spet takoj izpadli, muce