Hokej

Vodstvo NHL zavrnilo sestanek z igralci

New York, 24. 10. 2012 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Za izvedbo celotne sezone v najmočnejši hokejski ligi NHL je le še malo upanja. Sindikat igralcev (NHLPA) je sicer poskušal nadaljevati pogovore o delitvi dobička, izvršni direktor lige NHL Bill Daly pa tega ne želi. Nekateri igralci niso prav nič razočarani, če bo odpadla celotna sezona.

Med njimi je tudi Belorus Sergej Kosticin, ki sicer igra za moštvo Nashville Predators, v času prekinitve vseh dejavnosti lige NHL pa se je pridružil ruskemu klubu Avangard iz Omska. "Bilo bi boljše, če se "lockout" nadaljuje. Igralci želijo jasen in dokončen odgovor. Če bo izgubljena celotna sezona, pa naj se zgodi tako. Celotno sezono bi tako lahko odigral v Rusiji," je povedal hokejist za ruski športni časnik Sport-Express.

Izvedba celotne sezone je resnično pod velikim vprašajem, saj je odpadel še eden v vrsti sestankov med predstavniki hokejistov in vodstvom lige NHL. Komisar lige Gary Bettman je prejšnji teden, ko je igralcem predstavljal zadnji predlog vodstva lige, sporočil, da mora biti predlog sprejet do torka, drugače izvedba celotne sezone ne bo mogoča. Do novih pogovorov ni prišlo, sestanek pred iztekom roka pa je vodstvo lige zavrnilo. Sindikat igralcev (NHLPA) je sicer poskušal nadaljevati pogovore o delitvi dobička, izvršni direktor lige Bill Daly pa tega ne želi. "Sindikat je zavrnil naš torkov predlog in ni predlagal novega. Ne vidimo ničesar, kar bi pridobili, če bi se na tej točki sestali," je kar po elektronski pošti ameriški tiskovni agenciji AP sporočil Daly. Sindikat NHLPA pa je sicer obvestil vodstvo lige, da se je pripravljen sestati v sredo oziroma kateri koli drug dan.

Sergej Kosticin je član Nasvhilla, v Rusiji pa igra za Avangard iz Omska.
Sergej Kosticin je član Nasvhilla, v Rusiji pa igra za Avangard iz Omska. FOTO: Reuters


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.