Hokej

Vodstvo lige NHL zavrnilo vse predloge igralcev

Toronto, 19. 10. 2012 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V četrtek so se na sestanku v Torontu znova srečali predstavniki vodstva lige NHL in sindikata hokejskih igralcev, vendar napredka v pogajanjih o novi kolektivni pogodbi ni bilo. Trenutno so razhajanja očitno še prevelika in izvedba sezone je pod vse večjim vprašajem.

Združenje hokejskih igralcev je predstavilo tri predloge, a so bili s strani vodstva lige NHL vsi zavrnjeni, sestanek je trajal le eno uro in hokejska sezona 2012/2013 je vedno bolj pod vprašajem. "Nobeden od predlogov za delež dobička igralcev se ni niti približal shemi 50-50. Očitno je, da ne govorimo istega jezika, ko gre za ta pogajanja o finančni osnovi," je dejal komisar lige NHL Gary Bettman in dodal: "Še vedno je možno, da bi izpeljali celotno sezono z vsemi tekmami, toda glede na to, kar smo videli danes, je ta naloga težko uresničljiva." Izvršni direktor lige Bill Daly pa je poudaril, da je bil glavni zaplet v predlaganih podrobnostih: "Na videz je šlo za pogodbo, pri kateri bi bil delež igralcev 50-odstoten. A z dodatnimi klavzulami bi se ta hitro povzpel do 56 ali 57 odstotkov med celotno petletno predlagano pogodbo."

Stara kolektivna pogodba je prenehala veljati 15. septembra, podpis nove pa še vedno ni na vidiku. Po odpovedi vseh pripravljalnih tekem je vodstvo NHL preklicalo tudi vse tekme v uvodnih dveh tednih rednega dela, načrt, da bi se sezona z zamikom, a vseeno začela 2. novembra je vedno bolj vprašljiv. ''To ni dober dan. Moral bi biti, a ni …,'' je bil kratek predstavnik združenja hokejskih igralcev (NHLPA) Donald Fehr. Datum novega kroga pogovorov ni znan.

Donald Fehr, predstavnik združenja hokejskih igralcev.
Donald Fehr, predstavnik združenja hokejskih igralcev. FOTO: Reuters
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Damoklej
19. 10. 2012 10.43
+3
A sploh vemo, da se nesramno bogati lastniki klubov (vodstvo NHL) pogajajo o nesramno bogatih prilivih iz pravic prodaje oglasnih prostorov in prenosov s prav tako nesramno bogatimi igralci in vsi mislijo da bo za njimi potop? Bodo že gledalci/navijači prispevali po par $ več (za vstopnice, TV naročnine, ...) pa bo spet za vse dovolj/preveč! Od kod mi je že to znano?