Hokej

Vnukova številka kmalu pod stropom Tivolija

Ljubljana, 19. 08. 2010 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvorana Tivoli bo prihodnjo soboto gostila hokejski spektakel, saj se bo z revijalno tekmo hokejskih legend, ki se bodo pomerile z aktualno ekipo Olimpije, poslovil hokejski velemojster Tomaž Vnuk.

Tomaž Vnuk-4
Tomaž Vnuk-4 FOTO: Damjan Žibert

Tomaž Vnuk, zanesljivo eden najboljših slovenskih hokejistov vseh časov, ki je večino igralske kariere preživel v dresu ljubljanske Olimpije, je hokejsko palico in drsalke že lani postavil v kot, vendar pa se od hokeja še ni povsem poslovil. "Ko sem se poslovil od aktivnega igranja hokeja, sem obljubil, da bom naredil to tekmo in povabil prijatelje, s katerimi sem včasih igral. In obljuba dela dolg. Fantje so že večkrat v preteklosti napolnili to dvorano in prepričan sem, da nam jo bo uspelo še enkrat. Po dolgem času bomo videli legende, ki so nekoč drsale po Tivoliju. Večine od njih tudi sam že dolgo nisem videl," je povedal Vnuk.

Ekipi 24ever, 24 je bila Vnukova številka v dresu Olimpije, bo stalo nasproti aktualno moštvo hokejskega kluba HDD Olimpija. Med povabljenimi igralci bodo nastopili Rus Irek Gimajev ter soigralci iz Vnukove generacije pri Olimpiji Dejan Kontrec, Nik Zupančič, brat Jure Vnuk, Jeseničana Tom Jug in Dejan Varl, med nekdanjimi soigralci iz tujih klubov je tudi sedanji švedski selektor in reprezentant Bengt Ake Gustaffson in nekoč njegov soigralec pri Feldkirchu in kanadski Slovenec Ed Kastelic ter številni drugi. Trener bo nekdanji slovenski selektor Finec Kari Savolainen, s katerim se po besedah Vnuka že dogovarjajo, da bi vnovič aktivno sodeloval s slovenskim hokejem.

To nikakor ne bo običajna hokejska tekma, igralo se bo le simboličnih dvakrat po 24 minut z enim odmorom. Pred, med in po tekmi pa se bo na ledu odvijala prava ledena predstava: na sporedu bo predstavitev ekip pod žarometi, z ognjemetom in laserskim šovom ter zatemnitvami. Na koncu bo sledila dobrodelna licitacija unikatnih dresov ekipe 24ever za ustanovo Rdeča žoga. Osrednji dogodek bo zanesljivo upokojitev Vnukove številke 24. Skladno z običaji iz tujine bodo njegov dres kot prvega in za zdaj edinega obesili visoko pod strop Hale Tivoli.

Vnukova poslovilna tekma bo na sporedu 28. avgusta z začetkom ob 18. uri, program se bo začel pol ure prej, vrata Tivolija pa se bodo odprla že ob 17. uri. Vstopnice po deset evrov so še na voljo.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matic Golob 1
20. 08. 2010 14.44
legenda bo ostal legenda OLIMPIJA!!!
zelena.zmajcica
20. 08. 2010 14.42
Gremo valda! ;) #24 Vnuk, legenda!
pacce
20. 08. 2010 11.36
Roadkill
20. 08. 2010 09.08
2 legendi na sliki
elzan
19. 08. 2010 19.43
djfancy
19. 08. 2010 19.34
VNUK LEGENDA ! ! !