Hokej

VIDEO: Zmaji pogumno v Salzburg

Ljubljana, 03. 03. 2011 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./G.J./D.M.
Komentarji
10

Hokejisti Tilie Olimpije so proti favoriziranemu Salzburgu izgubili prvi dve tekmi četrtfinala končnice lige EBEL. Pred vročim gostovanjem pri rdečih bikih so zmaji optimistični, vedo pa, da veliko popravnih izpitov ni več.

Pred tretjo, ki bo na sporedu drevi v Salzburgu, ljubljanski hokejisti verjamejo, da zgodbe zmajev v ligi EBEL še ne bo tako hitro konec. Na prvi tekmi so hokejisti Olimpije izgubili po podaljšku, na drugi, izjemno nervozni in dolgi tekmi v Tivoliju, pa so gostje iz Salzburga prišli do hitrega vodstva, brez večjih težav dosegli zmago in s tem opravili polovico dela na poti do načrtovanega polfinala. "Vemo, kaj nas čaka v Salzburgu in vemo, kako moramo igrati. Na prvi tekmi smo dobro igrali, a izgubili. Ne smemo si privoščiti veliko izključitev, v vsakem primeru pa še verjamemo, da lahko serijo obrnemo in na koncu zmagamo," je dejal Boštjan Goličič.

Tilia Olimpija - Salzburg, 2. tekma - 8
Tilia Olimpija - Salzburg, 2. tekma - 8 FOTO: Damjan Žibert

O razlikah med kluboma, predvsem v finančnih okvirih, nima smisla posebej razpravljati. Salzburg je najbogatejši klub lige EBEL s približno 8 milijoni evrov letnega proračuna, Tilia Olimpija je skupaj z Jeseničani v tem elementu na začelju lestvice, z dobrim milijonom evrov. Kako resno so vzeli Salzburžani gostovanje v Tivoliju na drugi tekmi, priča tudi dejstvo, da so v Ljubljano prispeli že dan pred tekmo, opravili trening in mirno pričakali tekmo, zmaji pa so v Salzburg, z nekaj najbolj zvestimi navijači, krenili na dan tekme.

Vseeno jim optimizma ne manjka, trener zmajev Hannu Järvenpää še razmišlja, kako presenetiti tekmeca: "Časa med tekmami ni veliko, a dobro se bomo pripravili in tisti, ki mislijo, da serija končana, se motijo. Fantom sem po treningu rekel, naj pozabijo na hokej in se sprostijo. Prepričan sem, da lahko zmagamo v Salzburgu. Izgubili smo bitko, vojne pa ne. Doma nismo pokazali vsega, kar znamo in verjemam, da bomo na tretji tekmi veliko boljši."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mega249436
03. 03. 2011 20.44
kdor visoko leta nisko pade. ha ha 5:1 se izgubili. mislim da se lahko kar poslovite.hitro ste končali z hvaljenjem kako ste oh in sploh dobri.dokazali ste ravno obratno.pa prosim brez izgovorov da so sodniki krivi.danes ste igrali kot da bi se šele začeli učiti kako se igra hokej .to se pravi zanič.
Domen Konc
03. 03. 2011 18.48
KennyJR zakva se pa brukajo??? a zato ka so 2 tekmi zgubl?? Ka a se pol linz, medvescak pa graz tut brukajo dj raj tih bot ce nimas pojma!!!! u tivoli so res slabo igral ampak u salzburgu so mel pa smolo da so zgubl tko da so pokazal eno bolsih igr u tej seson tko da sam tih bot al pa sam sprav svojo rt na led pa da te vidmo!!!!
KennyJR
03. 03. 2011 18.03
ja dej nej bo olimpija rajš tih, ker se sam dodatno brukajo... tko k pa naši na jesenicah... grem po zmago, drugo ne pride v poštev, pol pa 3/4 katastrofalnih porazov :S
Domen Konc
03. 03. 2011 16.22
metalc4ever se strinjam stabo chabera je dobr branu pa tut mejhn je bol od pintarica ze sam ztko ka ma vec iskusen :D
green-heart
03. 03. 2011 16.05
vsako tekmo upam na zmago, ampak realno gledano ima Salzburg preveč denarja in vpliva v EBEL, da bi dovolil, da jih premaga, kaj šele izloč slovenski klub in to že v četrt-finalu.. Kljub temu, v dobrem in slabem, do zadnjega diha za OLIMPIJO!!! Srečno fantje..
metalc4ever
03. 03. 2011 15.56
brez veze šimfate chabero... ni bil on kriv za noben gol, pač doma ni bilo obrambe in to nas je pokopalo. verjamem, da bo danes bolje.
pehtaa
03. 03. 2011 15.54
ma res niste resni kaj sploh dajete prispevk 20 sec dolg da vas ni sram,sm siguren da je bil pogovor daljsi da sm jst na njihovem mestu vam sploh vec nebi dal intervjuja mislm 20 sec halo reklame mate dalse,ce delate prispevek ga naredite dobr al pa pustite cenimate pojma
Never forget 11.7.95
03. 03. 2011 14.50
Se mi zdi da bo dones Pinta na golu.Po moje pa je tudi bolsi,sej fase tud kaksnega smesnga.Apak chabera jih je zdej kr neki takih eleganthih dobu skoz noge...!!!
Krastus
03. 03. 2011 13.49
Naj da Pintariča v vrata...
Erika Šmid 1
03. 03. 2011 13.47
OLIMPIJA OLIMPIJA!