Hokej

VIDEO: Za kralje po zmagi v Vancouvru še tli upanje

Los Angeles, 01. 04. 2017 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so v olimpijskem Vancouvru domače Canucks premagali z 2:0 in ohranili možnosti za preboj v končnico lige NHL. Za Nashvillom zaostajajo osem točk, do konca kralje čaka še pet tekem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kapetan kraljev Anže Kopitar je odigral 21 minut in v tem času sprožil en strel proti vratom tekmeca. Jarome Iginla je dosegel svoj 625. gol v NHL, vratar Jonathan Quick pa je zbral 35 obramb. Med strelce za kralje, ki ohranjajo majhne možnosti za nastop v nadaljevanju prvenstva NHL, saj imajo osem točk zaostanka za Nashvillom in drugim wild cardom pet tekem pred koncem rednega dela zahodne konference, se je vpisal še Tyler Toffoli. Vratar Ryan Miller je zbral 24 obramb za Vancouver, ki je že prejšnji teden ostal brez možnosti za končnico prvenstva NHL.

Kralji bodo do konca redne sezone odigrali še štiri domače tekme. V noči na nedeljo bodo gostili že odpisano Arizono, nato pa še Edmonton, Calgary in Chicago. Tudi finalna tekma rednega dela bo v Kaliforniji, kralji se bodo za finale udarili z mestnimi tekmeci Anahaim Ducks.

V zahodnem delu lige NHL je na vrhu razvrstitve Chicago, ki je edini na zahodu presegel seštevek sto točk, zbral jih je 107. Sedem vstopnic je že razdeljenih, v sklepnem delu sezone bodo zaigrali Minnesota, Anaheim, Edmonton, San Jose, Calgary in St. Louis. Brez možnosti za končnico pa so ob Arizoni še Winnipeg, Dallas, Vancouver in Colorado.

V vzhodnem delu lige so še tri neznanke. Na vrhu je Washington s 110 točkami, druga ekipa je Columbus (106), tretja Pittsburgh (105). Nato sledita še New York Rangers (98) in Montreal (97). Brez možnosti za končnico pa so Florida, Buffalo, Detroit in New Jersey. Za zadnje tri razpoložljive vstopnice na vzhodu pa se bodo udarile ekipe Ottawa, Toronto, Boston, Tampa Bay, Carolina, NY Islanders in Philadelphia.

Med petkovimi tekmami odmeva visok poraz Washington Capitals, ki so v gosteh izgubili proti odpisani Arizoni s 3:6, prvaki lige NHL iz Pittsburgha pa so zmagali v gosteh po kazenskih strelih s 4:3 v New Yorku pri Rangers, odločil je Sidney Crosby.

Jarome Iginla je dosegel zmagoviti gol za kralje.
Jarome Iginla je dosegel zmagoviti gol za kralje. FOTO: AP

Izidi:
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings        0:2
New York Rangers - Pittsburgh Penguins       3:4 (kazenski streli)
New York Islanders - New Jersey Devils       2:1
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets   3:1
Colorado Avalanche - St. Louis Blues         2:1 (kazenski streli)
Calgary Flames - San Jose Sharks             5:2
Arizona Coyotes - Washington Capitals        6:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.