Hokej

VIDEO: Veliki ulov novincev v ligi NHL: Marc-Andre Fleury odslej za Las Vegas

Las Vegas, 22. 06. 2017 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napadalec James Neal in vrhunski vratar Marc-Andre Fleury sta nova člana novoustanovljene hokejske ekipe lige NHL Las Vegas Golden Knights. Vodstvo lige je po 17 letih pripravilo razširjen nabor igralcev, Golden Knights pa so nabrali svojo ekipo 30 hokejistov iz drugih ekip.

Več videovsebin
  • Podelili nagrade najboljšim v ligi NHL
    03:07
    Podelili nagrade najboljšim v ligi NHL
  • Marc-Andre Fleury odslej za Las Vegas
    01:41
    Marc-Andre Fleury odslej za Las Vegas
Marc-Andre Fleury
Marc-Andre Fleury FOTO: AP
Las Vegas Golden Knights so novo moštvo v ligi, ki se tako širi po 17 letih, ko sta pristopila Columbus Blue Jackets in Minnesota Wild. Nova ekipa je na draftu najprej izbrala vratarja Colorada Calvina Pickarda, nato pa Jamesa Neala, ki je v končani sezoni pripomogel ekipi Nashville Predators do finala Stanleyjevega pokala.
Vodstvo lige NHL je na gala prireditvi v Las Vegasu podelilo tudi priznanja najboljšim minule sezone. Najkoristnejši igralec je 20-letni kapetan ekipe Edmonton Oilers Connor McDavid, s čimer je postal tretji najmlajši MVP, ki je prejel to lovoriko. Pri prejetem naslovu MVP sta bila od McDavida mlajša le Sidney Crosby in Wayne Gretzky.

Glavni zvezdnik zlatih vitezov pa je 32-letni Marc-Andre Fleury, ki je v tej sezoni z ekipo Pittsburgh Penguins osvojil Stanleyjev pokal, skupaj ima že tri. "Res sem vesel nove sredine in komaj čakam, da začnemo. Slišal sem, da smo že razprodali dvorano za prihajajočo sezono, zato je krasno, da nas podpirata tudi lokalna skupnost in gledalci," je ob tem dejal Fleury, ki je bil deležen najglasnejših ovacij, ko so v dvorani T-Mobile prebrali njegovo ime. Za razširjeni nabor je morala vsaka od obstoječih 30 ekip NHL pripraviti seznam sedmih napadalcev, treh branilcev in vratarja ali osmih igralcev in vratarja, med katerimi so lahko izbirali predstavniki Las Vegas Golden Knights. Klub iz Nevade ima v svojem logotipu viteško čelado in je 31. moštvo lige, za pristop k tekmovanju pa je moral plačati 500 milijonov ameriških dolarjev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
20. 07. 2017 15.42
u pm je to use....vratar ekipe je srce ekipe, flower je srce pingvinov. teška bo naslednja sezona brez izkušenega vratarja, matt je top vratar ampak flower je vrh