Hokej

VIDEO: Tudi Tampa in Montreal že v končnici lige NHL

Tampa, 02. 04. 2014 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL je bilo na sporedu 11 tekem. Trije obračuni so se končali po kazenskih strelih, Toronto pa je s 3:2 premagal Calgary in prekinil niz osmih zaporednih porazov. Tampa je s 3:1 ugnala Montreal, ki je ostal pri petih zaporednih zmagah.

V povsem polnem Air Canada Centru v Torontu je za domače najprej zadel Jay McClement, na 1:1 je poravnal Matt Stajan, nato pa sta za Maple Leafs plošček v gol spravila Dave Bolland in Kris Russell, David Clarkson je le še omilil poraz. "Občutimo, da je padlo veliko breme z naših ramen. Počutimo se dobro, ker smo zmagali," je po tekmi razlagal kapetan Toronta Dion Phaneuf, njegov trener Randy Carlyle pa je dejal: "Dolgo je trajalo. Predolgo. Upamo, da bomo lahko gradili na tem, vendar ne želim predaleč, ker nocoj nismo naslikali Mone Lize."

Tampa je z zmago proti Montrealu s 3:1 skočila na tretje mesto vzhodne konference, prehitela je prav tokratne tekmece, obe moštvi pa imata zagotovljen nastop v končnici. "Je samo ena tekma, toda v resnici jih je 76. Po čem resnično hrepeniš, je Stanleyjev pokal, toda ne moreš ga osvojiti, če ne prideš v končnico," je po tekmi povedal trener Tampe Jon Cooper.

Gledalci v San Joseju so videli največ zadetkov, skupaj devet, domači morski psi pa so slavili s 5:4 proti Edmontonu. Za zmago so zadeli Patrick Marleau, Brent Burns, Tommy Wingels, Dan Boyle in Andrew Desjardins, na drugi strani so bili uspešni Ryan Nugent-Hopkins dvakrat, Jordan Eberle in Taylor Hall.

Tri tekme so se končale po kazenskih strelih, Phoenix je doma z 1:2 klonil proti Winnipegu, St. Louis je z 1:0 premagal Philadelphio, Buffalo pa je bil s 3:2 boljši od New Jerseyja. Colorado je po podaljšku s 3:2 ugnal Columbus, Vancouver je z 1:3 izgubil proti New York Rangers, New York Islanders so s 4:2 premagali Florido, Carolina je s 4:1 ugnala Pittsburgh, Dallas pa je bil s 5:0 boljši od Washingtona.

Izidi:

Washington Capitals - Dallas Stars 0:5
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 1:4
Toronto Maple Leafs - Calgary Flames 3:2 (kazenski streli)
New York Islanders - Florida Panthers 4:2
Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche 2:3 (podaljšek)
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 3:2
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3:1
St. Lous Blues - Philadelphia Flyers 1:0 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - New York Rangers 1:3
Phoenix Coyotes - Winnipeg Jets 1:2 (kazenski streli)
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 5:4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.