Hokej

VIDEO: Tampa se je povzpela na tretje mesto lige NHL

Tampa, 16. 01. 2015 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Tampa Baya so se v hokejski ligi NHL z zmago proti Edmontonu s 3:2 prebili na skupno tretje mesto. Junak tekme je bil 23-letni Čeh Ondrej Palat z dvema zadetkoma, in sicer za 2:2 in 3:2. Tyler Johnson je k zmagi prispeval dve podaji.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - New York Rangers
    00:54
    Vrhunci tekme Boston Bruins - New York Rangers
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks
    01:42
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks

"Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Naša ekipa je v ospredju na lestvici in prav to si želim tudi za naprej," je dejal Ondrej Palat, levokrilni hokejist iz Frydek-Misteka. Tampa je na 46 tekmah zbrala 60 točk, dve manj od vodilnih ekip lige Nashvilla in Anaheima. Na drugi strani je Edmonton najslabša ekipa lige, tokrat se je pri njej izkazal Benoit Pouliot z dvema zadetkoma.

St. Louis, ki je četrta ekipa zahodne konference, je po podaljšku z 2:3 izgubil proti peti ekipi vzhodnega dela lige Detroitu. Odločilni zadetek je v peti minuti podaljška prispeval Pavel Dacjuk. Montreal, ki je tako kot Detroit zbral 57 točk, je izgubil v Ottawi z 1:4. Jean-Gabriel Pageau je senatorjem do zmage pomagal s svojim prvim zadetkom v sezoni, prispeval pa je tudi podajo.

Najvišjo zmago večera je dosegla Minnesota, ki je v Buffalu slavila kar s 7:0. Jason Pominville je prispeval tri podaje, Thomas Vanek, Zach Parise, Kyle Brodziak in Erik Haula pa so dodali po gol in podajo. Zanesljivo zmago je dosegel tudi Vancouver, ki je v Philadelphii zmagal s 4:0. Daniel Sedin je prispeval dve podaji, Henrik Sedin pa gol in podajo.

Ondrej Palat
Ondrej Palat FOTO: Reuters

Brez prejetega zadetka je slavil tudi Boston, ki je doma s 3:0 odpravil New York Rangers. Torey Krug je dvakrat podal, newyorške napadalce pa je v obup spravljal vratar Tukka Rask, ki je s 30 obrambami Bostonu pomagal do pete zaporedne zmage.

Na drugih tekmah je Florida doma izgubila proti Coloradu z 2:4, Dallas proti Winnipegu z 1:2 (vratar gostov Ondrej Pavelec je zbral kar 46 obramb), Arizona je morala priznati premoč Calgaryju, ki je zmagal s 4:1 (Sean Monahan je vpisal gol in dve podaji), San Jose pa je bil s 3:1 boljši od Toronta.

Izidi:
Boston Bruins - New York Rangers 3:0
Buffalo Sabres - Minnesota Wild 0:7
Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks 0:4
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4:1
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers 3:2
Florida Panthers - Colorado Avalanche 2:4
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 2:3 (podaljšek)
Dallas Stars - Winnipeg Jets 1:2
Arizona Coyotes - Calgary Flames 1:4
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 3:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.