Hokej

VIDEO: Tampa Bay po zmagi v New Yorku povedla v seriji

New York, 25. 05. 2015 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tampa Bay je v peti tekmi finalne serije vzhodne konference v ligi NHL v gosteh premagala New York Rangers z 2:0 in izid v zmagah povišala na 3:2. Floridska ekipa je oba gola dosegla v drugi tretjini, zadela pa sta Valtteri Filppula in Steven Stamkos.

Hokejisti s Floride so naredili odločen korak k uvrstitvi v veliki finale Stanleyjevega pokala, ki so ga doslej osvojili v sezoni 2003/04. V kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku so na kolena položili rangerje, do najbolj usodnih tekem in nastopa v velikem finalu pa jih loči le še zmaga. Za tretjo zmago Tampe v finalni seriji vzhodne konference sta zadela Valtteri Filppula in Steven Stamkos. Slednji je bil podajalec tudi pri prvem zadetku gostujoče zasedbe, v zadnjem obdobju pa je tudi eden najbolj vročih igralcev v ligi NHL, saj se na zadnjih štirih tekmah vselej vpisal med strelce, na zadnjih sedmih tekmah pa je skupno zabil že šest golov. Poleg njega se je izkazal tudi vratar Ben Bishop, ki je zaustavil vseh 26 strelov hokejistov iz New Yorka in drugič v letošnji končnici tekmo končal brez prejetega gola.

Ryan Callahan in Ben Bishop
Ryan Callahan in Ben Bishop FOTO: Reuters

"Po današnji zmagi sem veliko bolj samozavesten, bolj kot na minulih dvobojih v končnici. To je bil pomemben preizkus za našo ekipo, ki ima zmagovito miselnost. Pred nami je velika priložnost in upam, da jo bomo izkoristili," je po zmagi na peti tekmi v New Yorku med drugim dejal 25-letni kanadski napadalec Stamkos. Izbranci trenerja Jona Cooperja - generalni menedžer ekipe je nekdanji sloviti kanadski hokejist Steve Yzerman - bodo prvo priložnost za uvrstitev v veliki finale imeli v noči na sredo v svoji Amalie Areni, morebitna odločilna sedma tekma pa bo dva dni kasneje v New Yorku. Zadnja medsebojna tekma v Amalie Areni med Tampo Bay in New Yorkom se je končala z zanesljivim zmagoslavjem rangerjev s 5:1.

v finalu zahodne konference je na dvoboju med Chicagom in Anaheimom izid v zmagah izenačen 2:2, peta tekma pa bo v noči na torek v Kaliforniji.

Izid:

- vzhodna konferenca:
- finale:
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 0:2
- Tampa Bay vodi v zmagah s 3:2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
25. 05. 2015 10.05
+4
BRAVO TBL!!!UPAM DA JIH IZLOČJO TE PLAVE ŠLEPARSKE .........GO TBL!!!!!!
KOPITES
25. 05. 2015 13.26
Hahaha..zakaj sleparske??ni te,ko Rangersi zmagujejo,prides ko zgubijo #beliveInRangers #blueshirts