Hokej

VIDEO: Tampa, Anaheim in Chicago do vodstva z 2:0

New York, 04. 05. 2015 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tampa, Anaheim in Chicago so povedli z 2:0 v končnici hokejske lige NHL. Tampa je v gosteh s 6:2 premagala Montreal, Anaheim je bil doma s 3:0 boljši od Calgaryja, Chicago pa je s 4:1 odpravil Minnesoto.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Minnesota Wild
    02:08
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Minnesota Wild
  • Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Calgary Flame
    01:46
    Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Calgary Flame

Do prepričljive zmage so v gosteh prišli pri ekipi Tampa Bay Lightning, ki so s 6:2 ugnali Montreal Canadiens. Kapetan zmagovalcev Steven Stamkos je končal strelsko sušo, v statistiko je ob golu vnesel še dve podaji. "Ne vem, ali je šlo bolj za olajšanje, da je končno zadel v končnici ali pa, da smo končno znali zadeti ob igralcu več na ledu, vsekakor smo bili po tekmi pomirjeni," je povedal trener Tampe Jon Cooper. Nikita Kučerov je vknjižil dva gola v igri z igralcem več na ledu, gole pa so za Tampo dodali še Valtteri Filppula, Victor Hedman in J.T. Brown. V golu se je s 27 obrambami izkazal še Ben Bishop. Za Montreal sta zadetka prispevala Jeff Petry in Tom Gilbert. Carey Price je v vsej sezoni prav na tej tekmi prejel največ zadetkov, na koncu pa zbral 18 obramb. Tretjo tekmo bo v noči na sredo gostila Tampa.

Patrick Kane
Patrick Kane FOTO: Reuters

Tekmo v Chicagu je odločil Patrick Kane, ki je v svoji 101. tekmi končnice zaigral tako kot že na prejšnjih 100. Popoln udarec v pravem trenutku, pomemben prispevek ob koncu dvoboja in zmaga za Chicago. Kane je zadel dvakrat, Corey Crawford pa je ubranil 30 strelov. "Mislim, da je bila to naša najboljša tekma v končnici. Imeli smo dober ritem, bili smo močni v obrambi. Vsi napadi so bili konsistentni, posest ploščka je bila zelo dobra. Odigrali smo tako, kot je treba," je po tekmi dejal trener Chicaga Joel Quenneville. Kane je v statistiko vpisal že osmo tekmo končnice z več kot golom, skupaj ima na 101 tekmi končnice že 101 točko. Tretjo tekmo bo v noči na sredo gostila Minnesota.

Povedel je tudi Anaheim, ki je z zmago s 3:0 proti Calgaryju prišel do vodstva z 2:0 v seriji. V šestih tekmah končnice rački še ne poznajo poraza, ekipo pa je tokrat tega obvaroval tudi vratar Frederik Andersen, ki je zbral 30 obramb in ohranil mrežo nedotaknjeno vse do konca. V prvi tretjini je za račke zadel Matt Beleskey, Hampus Lindholm je za svoj prvi gol končnice mrežo zatresel osem minut pred koncem, končni izid pa je dobri dve minuti pred koncem tekme postavil Nate Thompson. Tretjo tekmo bo v noči na sredo gostil Calgary.

Izidi, končnica, 2. krog:
- Vzhod:
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 2:6
- Tampa vodi z 2:0 v zmagah.

- Zahod:
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:0
- Anaheim vodi z 2:0 v zmagah.

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 4:1
- Chicago vodi z 2:0 v zmagah.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.