Hokej

VIDEO: Spodrsljaj kojotov iz Phoenixa

New York, 11. 04. 2014 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

New York Rangers so z 2:1 premagali najslabšo ekipo lige NHL Buffalo, po porazu Philadelphie pa so si Newyorčani zagotovili drugo mesto v metropolitanski skupini in prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice, v kateri se bodo najverjetneje pomerili s Philadelphio ali Columbusom.

Dvoboj odpisanih Caroline in Washingtona je dobil slednji s 5:2, tretje najslabše moštvo vzhodne konference New York Islanders je v Montrealu, pri tretji najboljši ekipi vzhoda, zmagalo z 2:0. Canadiens bodo morali za prednost domačega terena v končnici zmagati na zadnji, nedeljski, tekmi doma proti New York Rangers in upati, da Tampa Bay izgubi vsaj enega od dvobojev proti Columbusu in Washingtonu. Ottawa je po kazenskih strelih z 2:1 premagala New Jersey, obe ekipi pa nimata možnosti za "playoff". Tampa Bay je s 4:2 premagala Philadelphio in tako dosegla pomembni točki v boju za prednost domačega ledu v končnici. Obračun Floride in Toronta, ki bosta po rednem delu končala tekmovanje za to sezono, je dobila prva s 4:2. Nick Bjugstad je dosegel dva zadetka in podajo.

Radim Vrbata
Radim Vrbata FOTO: Reuters

Hud spodrsljaj so si privoščili kojoti iz Phoenixa, ki so v Nashvillu izgubili z 0:2 in tako na devetem mestu zahoda še vedno, dve tekmi pred koncem rednega dela, za dve točki zaostajajo za Dallasom. Za razliko od njih sta v končnici že Minnesota in St. Louis, prva je medsebojni obračun dobila s 4:2. Boston, ki ima zagotovljeno številko 1 na vzhodu, je po kazenskih strelih izgubil v Winnipegu z 1:2, Vancouver pa je na domačem igrišču moral priznati premoč Coloradu, ki je slavil s 4:2. S to zmago je Colorado dve tekmi pred koncem na drugem mestu zahodne konference. Paul Stastny je za zmagovalce dosegel dva zadetka.

Izidi:
New York Rangers - Buffalo Sabres 2:1
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 2:5
Montreal Canadiens - New York Islanders 0:2
Ottawa Senators - New Jersey Devils 2:1
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 4:2
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 4:2
Nashville Predators - Phoenix Coyotes 2:0
Minnesota Wild - St. Louis Blues 4:2
Winnipeg Jets - Boston Bruins 2:1
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 0:3
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 2:4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.