Hokej

VIDEO: Šivi, gol in podaja za Kopitarja ob zmagi proti San Joseju

Los Angeles, 28. 12. 2014 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
6

Hokejisti Los Angelesa so v domačem Staples Centru premagali rivala iz pacifiške konference San Jose (3:1). Anže Kopitar, ki je bil izbran za prvo zvezdo tekme, je zabeležil gol in podajo, v drugi tretjini pa ga je po ušesu poškodoval eden od tekmecev.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je bil eden najzaslužnejših mož pri zmagi moštva Los Angeles Kings, ki je na domačem ledu dvorane Staples center na prvi tekmi po božiču ekipo San Jose Sharks premagalo s 3:1. V tretji minuti tekme so povedli gostje z golom Joeja Pavelskega, a so kralji še do konca tretjine izenačili na 1:1 po zaslugi Tylerja Toffolija. Kopitar je zadel v drugi tretjini za vodstvo kraljev 2:1, nato pa dodal podajo pri tretjem zadetku moštva iz Los Angelesa. Kopitar in Jake Muzzin, strelec zadnjega gola na tekmi, sta mrežo tekmecev iz pacifiške skupine zatresla ob številčni premoči na ledu, to je bil za slovenskega hokejista osmi gol v sezoni.

Kopitar je bil izbran za prvo zvezdo večera, na ledu je prebil slabih 19 minut in pol (največjo minutažo je imel branilec Drew Doughty, dobrih 28 minut, imel je podajo, izbran je bil za drugo zvezdo večera), imel pa je tudi nekaj smole, saj ga je eden od tekmecev s palico v drugi tretjini "porezal" po desnem ušesu. Hrušičan je moral na kratko z ledu, začasno so mu oskrbeli rano, vendar se je hitro vrnil na led, šivanje ga je čakalo po koncu tekme. "Čeprav smo vodili, se nismo ustavili, naprej smo igrali našo igro. Vsi pravijo, da je najboljša obramba napad. Držali smo plošček, nismo jih pustili zraven in to je najboljša rešitev. Trener nam je v zadnjem času veliko govoril o dobri obrambi in pokrivanju igralcev in mislim, da smo tudi v tem elementu opravili dobro delo," je po tekmi povedal Kopitar. Domači vratar Jonathan Quick je ubranil 21 strelov, gostujoči vratar Antti Niemi pa je zaustavil 26 strelov hokejistov iz Los Angelesa.

Branilci naslova prvakov lige NHL so slavili še tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah ter se s 43 točkami na drugem mestu razvrstitve pacifiške skupine izenačili s kalifornijskimi tekmeci iz San Joseja.

Izidi:
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 3:1
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 6:2
Buffalo Sabres - New York Islanders 4:3 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 2:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Carolina Huricanes 2:1
New York Rangers - New Jersey Devils 3:1
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 3:4 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 0:3
Nashvile Predators - Philadelphia Flyers 4:1
St. Louis Blues - Dallas Stars 3:4
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 2:1 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 2:5
Calgary Flames - Edmonton Oilers 4:1
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
28. 12. 2014 12.22
-9
ma kak kopi.....derbi večira 2 najboljša igralca na svetu dobo OVI.HAHAHAH SIDNIKA PA U JOK PA NA DREVO.GO CAPITALS.aja ups da ne pozabim bravo kopi.aja pomota bravo gaboirik.res opasan gol je zabil.kapo dol
krnekilojz
28. 12. 2014 19.47
+1
MaunelNeuer
28. 12. 2014 19.55
-1
kingec ko bo Ovi zbral tolko točk kk Crosby se oglasi
DarthRevan
28. 12. 2014 21.20
+3
Razlika med Crosbyjem in Kopitarjem je razlika vzhod-zahod. Vzhodne ekipe dajo veliko več na zvezdnike medtem ko zahdne veliko več delajo na ekipnem delu. Zato imaš na eni strani zvezdnike a-la Crosby, Malkin, Ovečkin, na drugi strani pa igralce a-la Kopitar, Toews, Getzlaf. Jaz osebno bi imel v svoji ekipi raje Kopitarja, Toewsa in Getzlafa kot pa Crosbyja, Malkina in Ovečkina :) Je pa res da bi dal Henrika v gol, to pa ja :D
kam_to_pelje
28. 12. 2014 10.42
+19
Bravo Kopi. To je veselje ki ga dejansko čaraš na ledu :)
McSomeone
28. 12. 2014 09.19
+32
Anže je zadnje 4 tekme v fantastični strelsko-podajalski formi.