Hokej

VIDEO: Sedma zaporedna zmaga Kopitarjevih kraljev

Los Angeles, 10. 03. 2014 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Kings so trenutno najbolj vroča ekipa v ligi NHL. Zabeležili so sedmo zaporedno zmago. Anže Kopitar je prispeval podajo pri tretjem zadetku. Z zmago proti Edmontonu s 4:2 so se Kings utrdili na tretjem mestu v pacifiški skupini in šestem mestu na zahodu.

Nevsakdanji dosežek je uspel zvezdniku Jeffu Carterju, ki je bil strelec dveh zadetkov, čeprav ni sprožil strela na nasprotna vrata. V prvem primeru je plošček v gol preusmeril branilec Edmontona, pri drugem pa je Carter zadetek dosegel po odboju ploščka od njegove noge. "To nikakor ni bila naša najboljša tekma, niti približno. Toda našli smo pot do zmage. Noge nas niso povsem ubogale, ampak se moraš pač znajti, tudi na umazane in grde načine. Vratarji nam pomagajo kot vedno, mi pa dosegamo gole kljub ne najboljši igri," je po tekmi pojasnil Jarett Stoll. Kings bodo turnejo po Kanadi zaključili danes proti Calgaryju. Hokejisti Bostona so z zmago v gosteh pri Floridi prevzeli vodstvo v vzhodni konferenci. Domače hokejiste so premagali s 5:2, pri peti zaporedni zmagi je imel strelsko največji delež Patrice Bergeron z golom in dvema podajama. "Trdo smo delali, da smo spet prišli na vrh konference. Kot kaže, bo boj za vrh trd vse do konca rednega dela," je po tekmi povedal trener Bostona Claude Julien.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Branilci naslova iz Chicaga so z 2:1 slavili v Buffalu, pri najslabši ekipi lige. Patrick Kane in Jonathan Toews sta bila strelca za zmagovalce. New York Rangers so s 3:0 odpravili Detroit, junak dvoboja je bil vratar Henrik Lundqvist s 30 obrambami in svojim 49. "shutoutom" kariere. Šved je hkrati dosegel svojo 300. zmago v karieri NHL in le še za eno zaostaja za rekorderjem newyorške franšize Mikom Richterjem. Najboljša ekipa v ligi St. Louis pa je po kazenskih strelih s 3:2 v gosteh premagala Minnesoto. T. J. Oshie in Alexander Steen sta bila uspešna izvajalca kazenskih strelov pri St. Louisu, bila pa sta tudi avtorja prvega zadetka v rednem delu tekme za vodstvo 1:0.

Izidi:

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 2:4
Florida Panthers - Boston Bruins 2:5
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 1:2
New York Rangers - Detroit Red Wings 3:0
Minnesota Wild - St. Louis Blues 2:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedx
10. 03. 2014 22.27
+0
Its Kovpitar,and kovpitar. hahah mal bi se pa lahko navadli ze na njegpv priimek druga e si bo pa mogel dati umetnisko ime tako kot maja keuc :)
lovesosa
10. 03. 2014 15.29
+4
nevem če je še gdo razn ducksov meu tak zaporedni niz zmag v tej sezoni
hockeyfan
10. 03. 2014 13.11
+2
zelo lepo kingsi....tudi igra ima po olimpijadi rep in glavo. še malo je treba zdržat, potem pa playoff....vse je mogoče.
Komendator
10. 03. 2014 08.57
+3
Diši po Stanleyu....