Hokej

VIDEO: Še ena zmaga Philadelphie proti Pittsburghu

Pittsburgh, 17. 03. 2014 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti v ligi NHL so odigrali devet tekem. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar s svojimi kraji ni nastopil, nova tekma ga čaka danes proti Phoenixu. Philadelphia je še drugič v dveh dneh premagala Pittsburgh, tokrat je bilo 4:3.

Philadelphia je še drugič v dveh dneh premagala velike tekmece. Potem ko je bil na sobotni tekmi izid 4:0, so bili v nedeljo pingvini bolj učinkoviti, a na koncu spet poraženi. Za zmago s 4:3 ima veliko zaslug Wayne Simmonds, ki je dvakrat zadel z igralcem več že v prvem delu, Matt Read pa je v zadnji tretjini dodal še gol z igralcem manj. "Spet smo dobro igrali 'power-play', pa tudi z igralcem manj smo se odlično znašli. Pripravili smo si veliko priložnosti in jih izkoristili," je bil z izkupičkom zadovoljen trener letalcev Craig Berube. Za poražence je sicer Sidney Crosby tik pred koncem tekme zadel vratnico. V Washingtonu so gostje iz Toronta ustavili domačega zvezdnika Aleksandra Ovečkina, ki je le enkrat streljal na gol, izkazali pa so se Joel Ward, Jason Chimera in Tony Brouewr, ki so gostom že v prvi tretjini s tremi zadetki zagotovili neulovljivo prednost. Gledalci v New Yorku niso bili prav zadovoljni z razpletom tekme s San Josejem.

Logan Couture
Logan Couture FOTO: Reuters

Ne le, da so gostje odnesli poln plen iz Madison Square Gardna z edinim zadetkom, Logan Couture je bil v prvi tretjini uspešen z igralcem manj, rangerjem so razveljavili po njihovem mnenju povsem regularen zadetek. Sodniki so dolgo preučevali posnetek po akciji Carla Hagelina. Na enem od posnetkov so tudi gledalci v dvorani menili, da so plošček videli preiti golovo črto, toda sodniki so se odločili, da posnetek ne dokazuje, da je bil plošček v celoti v golu. Vratar gostov Antti Niemi je tako ostal pri "shutoutu" in na tekmi zbral 41 obramb. V dresu Montreala pa se je izkazal novinec, vratar Dustin Tokarski, ki so ga šele pred dnevi poklicali iz nižje lige AHL. Ustavil je vseh 29 strelov tekmecev iz Buffala in prvič v karieri ohranil nedotaknjeno mrežo. Zmago sta v prvi tretjini zagotovila Brendan Gallagher in Dale Weise, ki sta zadela v razmaku poldruge minute. Vodstvo lige pa je odločilo tudi o usodi tekme med Columbusom in Dallasom, ki so jo prejšnji teden prekinili zaradi hudih zdravstvenih težav Richa Peverleyja, ki se je zgrudil na klopi in so mu morali pomagati zdravniki. Dallasov hokejist v tej sezoni ne bo več igral, težave s srcem so načrtovano operacijo s konca sezone prestavile na zgodnejši termin, tekmo pa bodo nadaljevali 9. aprila. Odigrali bodo vseh 60 minut (prekinjena je bila v sedmi minuti prve tretjine), a se bo začela z izidom 1:0 za Columbus, kot je bilo na semaforju ob prekinitvi, v statistiki pa bodo že zadetek Nathana Hortona in podaji Matta Calverta ter Jamesa Wisniewskija.

Izidi:
Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 1:2
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4:2
Florida Panthers - Vancouver Canucks 3:4
New York Rangers - San Jose Sharks 0:1
Ottawa Senators - Colorado Avalanche 1:3
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 0:2
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 4:1
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 3:4
Winnipeg Jets - Dallas Stars 7:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.