Hokej

VIDEO: San Jose se je z zmago približal Los Angelesu

San Jose, 04. 04. 2015 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

San Jose Sharks, ki je v zahodni konferenci hokejske lige NHL v boju za končnico nevaren ekipi Los Angeles Kings, je v svoji dvorani s 3:1 premagal Arizono. Po kazenskih strelih je bil doma uspešen le še New Jersey, ki je presenetil Montreal.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme San Jose Sharks - Arizona Coyotes
    01:32
    Vrhunci tekme San Jose Sharks - Arizona Coyotes
  • Vrhunci tekme Dallas Stars - St. Louis Blues
    02:20
    Vrhunci tekme Dallas Stars - St. Louis Blues

Kralji iz Los Angelesa so sinoči počivali, saj so le dan pred tem visoko premagali Vancouver, zato so svoje oči usmerili v San Jose, kjer so njihovi neposredni konkurenti v boju za končnico gostili trenutno drugo najslabšo ekipo NHL lige Arizono. Kojoti so bili v San Joseju nemočni. Domačini so že v prvi tretjini preko Logana Coutura in Joea Pavelskega, zanj je bil to že sedemintrideseti gol v sezoni, povedli z 2:0. V drugi tretjini so gostje izid sicer znižali, strelec je bil Marc Arcobello, toda Matt Nieto je v zadnji tretjini le potrdil zmago morskih psov, ki za kralji, ki bodo v noči na nedeljo igrali s Coloradom, zaostajajo za tri točke.

Na domačem igrišču so v sinočnjih dvobojih zmagali le še hokejisti New Jersyja, ki so bili po kazenskih strelih boljši od Montreala. Drugouvrščena ekipa vzhodne konference je po prvi tretjini vodila z 2:1, v drugi je izid izenačil Reid Boucher, po streljanju kazenskih strelov pa sta hudičem zmago prinesla Jacob Josefson in Patrik Elias. Navkljub zmagi je New Jersey še vedno daleč od uvrstitve v končnico.

Presenečenje predstavlja tudi poraz Anaheima v svoji dvorani proti Coloradu. Vodilna ekipa zahodne konference je pred svojimi navijači na odmor pred drugo tretjino odšla z golom prednosti, toda v drugi je Gabriel Landeskog izid izenačil, v tretji pa sta Matt Duchene in Dennis Everberg utišala domače race.

Joe Pavelski
Joe Pavelski FOTO: Reuters

Buffalo Sabres, ki je v letošnji sezoni zabeležil le 22 zmag, je še enkrat več hokejsko ploskev zapustil sklonjenih glav. V tolažbo jim je lahko le dejstvo, da so pošteno namučili hokejiste Chicaga, ki so po prvi tretjini vodili z 2:1. V drugi so domačini svoj zaostanek znižali, v tretji pa preko Johana Larssona in Marcusa Foligna celo povedli. V razburljivi končnici tekme je v zadnjih dveh minutah stvari na svoje mesto postavil najboljši strelec Chichaga Jonathan Toews s svojim sedemindvajsetim in osemindvajsetim golom v sezoni.

Največ zadetkov so gledalci videli na tekmi v Dallasu. Skupaj kar dvanajst, domači hokejisti pa so v drugi tretjini z golom Jamiea Benna povedli s 5:3. Minuto pred koncem druge tretjine je izid znižal Jaden Schwartz, ki je v zadnji tretjini potem, ko sta v polno zadela že Zbynek Michalek in Alex Pietrangelo, samo potrdil zmago četrtouvrščene ekipe zahodnega dela lige.

Izidi:
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 3:4
New Jersey Devils - Montreal Canadiens 3:2 (kazenski streli)
Dallas Stars - St. Louis Blues 5:7
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 2:4
San Jose Sharks - Arizona Coyotes 3:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.