Hokej

VIDEO: Rekorden začetek sezone za Montreal

Montreal, 16. 10. 2015 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v ligi NHL so se že dodobra ogreli v novi sezoni 2015/16. V Montrealu so poskrbeli za nov klubski rekord, saj so zmagali še na peti zaporedni tekmi na začetku sezone, kar jim doslej v 98 letih v zgodovini kluba še ni uspelo. Tokrat so premagali rangerje iz New Yorka s 3:0.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Nashville Predators
    02:16
    Vrhunci tekme New York Islanders - Nashville Predators
  • Vrhunci tekme Washington Capitals - Chicago Blackhawks
    02:28
    Vrhunci tekme Washington Capitals - Chicago Blackhawks

Vratar Carey Price je bil s 25 obrambami med najbolj zaslužnimi, da je Montreal prišel do rekorda. Štiri zmage v nizu v uvodu v sezono so Kanadčani dosegli trikrat in potem vselej tudi dobili Stanleyjev pokal, peti poskus zmage pa se jim ni več posrečil, nazadnje so bili najbližje v sezoni 1977/78.

Neuničljivi veteran Jaromir Jagr je bil ključni mož pri zmagi panterjev proti Buffalu s 3:2, za Florido je dosegel dva gola v prvi tretjini in podal pri določilnem v tretji. Minnesota ostaja neporažena, tokrat je za tretjo zmago padla Arizona. Zach Parise se je s petim golom povzpel na vrh lestvice strelcev. New York Islanders pa so poskrbeli za prvi poraz Nashvilla, ki je zapravil vodstvo z 2:0, na koncu je izgubil s 3:4.

Hokejisti Montreala so odlično začeli sezono.
Hokejisti Montreala so odlično začeli sezono. FOTO: Reuters

Pittsburgh je ohranil mrežo vratarja Marc-Andreja Fleuryja nedotaknjeno, ta je zbral 22 obramb, mrežo Ottawe pa sta zatresla Jevgenij Malkin in Daniel Sprong.

Chicago je v Washingtonu doživel gladek poraz. Domači so na začetku zadnje tretjine povedli že s 3:0, gostje so sicer znižali, a je prvi zvezdnik domačih Aleksander Ovečkin dokončal delo za končnih 4:1.

Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem bodo v četrti tekmi sezone lovili prvo zmago na naslednji tekmi v petek, ko bodo gostili Minnesoto.

Izidi:
Arizona Coyotes - Minnesota Wild 3:4
New York Islanders - Nashville Predators 4:3
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 2:0
Washington Capitals - Chicago Blackhawks 4:1
Montreal Canadiens - New York Rangers 3:0
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 3:5
Florida Panthers - Buffalo Sabres 3:2
Edmonton Oilers - St. Louis Blues 2:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mašainmedved
16. 10. 2015 13.44
Bravo Montreal!!! Še Kopitarja kupijo, pa so carji:)
JAMES23
16. 10. 2015 12.01
hahaha...bravo OVI!!!!!!GO CAPITALS!!!!!