Hokej

VIDEO: Razočaranje risov je veliko!

Bratislava, 09. 05. 2011 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./B.C./T.Š.
Komentarji
22

Slovenski reprezentančni kapetan Tomaž Razingar je prepričan, da je vodil moštvo, ki ima velik potencial in tudi visoke cilje. Pred risi sta vsaj dva, vrnitev v hokejsko elito in preboj na olimpijske igre.

Ob koncu svetovnega prvenstva skupine A v Bratislavi, kar se tiče slovenske reprezentance, je kapetan risov Tomaž Razingar takole ocenil minulo 'delo' celotne ekipe. "Naredili smo korak naprej, igra je boljša, a se vedno moramo stremeti k boljšemu. Razočaranje na koncu je, fantje vemo, da smo dali vse od sebe, a ni bilo dovolj. Kot ekipa smo dobro delovali, vzdušje v garderobi je bilo dobro, podpirali smo eden drugega. Je pa res, da Slovenci radi iščemo problem tam, kjer ga ni. Edina stvar, ki bi jo morda spremenili za nazaj, je, da bi odigrali kakšno pripravljalno tekmo več." Razočaranje po tekmi z Belorusijo je bilo večje kot proti našim severnim sosedom dan prej, pravi napadalec, ki bo tudi naslednjo sezono nosil dres kluba iz Beljaka. "Avstrija niti ni bila tako veliko razočaranje, po tekmi smo se pogovarjali, da je bil to zelo izenačen dvoboj, lahko bi zmagali eni ali drugi. Mi priložnosti nismo izkoristili, oni so dali gol več, mi ga nismo. Imeli smo možnosti in še vedno smo bili v igri pred zadnjo tekmo. Če mogoče kdo misli, da smo dva razreda boljši od Avstrijcev, se moti, in če je kdo pričakoval, da jih bomo enostavno premagali, to ni res. Smo precej enakovredni in enkrat zmagaš, drugič ne."

Tomaž Razingar je zablestel proti Latviji, ko je tekmecu zabil dva gola.
Tomaž Razingar je zablestel proti Latviji, ko je tekmecu zabil dva gola. FOTO: Damjan Žibert

Prvi cilj v naslednji sezoni je vrnitev statusa "prvokategornikov".  "Treba se je vrniti nazaj med najboljše, to je seveda naš cilj. Če se bo spreminjal sistem, bomo videli, a delo z novim vodstvom Hokejske zveze Slovenije in novim strokovnim vodstvom reprezentance se je pokazalo kot dobra stvar. Stvari so urejene, zaupanje je, delamo na dolgi rok in vse ima rep in glavo. HSZ deluje dobro, ni nobenih težav in improvizacij, če se spomnim le zadnjih kvalifikacij za OI izpred dveh let, ko smo potovali na turnir kot malo boljše organizirani balinarski klub." Vse več priložnosti dobivajo tudi mladi igralci, kar je izjemno pozitivno. "Morda se bo kateri od igralcev mladega vala prodal v katero od močnih lig, a že sedaj je preskok izpred nekaj let, pozna se napredek. Ko smo igrali v slovenski ligi in nastopili v skupini A ter sedaj, z izkušnjami lige EBEL, to se pozna pri kvaliteti posameznih igralcev in tudi igra je boljša. Mladi dobro napredujejo in dobivali bodo vedno več priložnosti, slej ko prej bodo zamenjali nas starejše. Pomemben pa je moštveni duh in zavedamo se, da posameznik ne more nič, pomembna je ekipa in zmaguje le ekipa," je za konec dejal izkušeni napadalec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
12. 05. 2011 07.56
Nič ne bodite razočarani. Igrali boste v skupini v katero po znanju spadate !
24kurv
09. 05. 2011 17.21
naj ostanejo v prvi diviziji.tam vsaj zmagujejo
Pattrisha
09. 05. 2011 16.38
žal mi jih je avstrice so mogli na bit pa bi blo rešeno ne zdej jokat in stokat zamudli ste kar zamudt se je dalo
_i_love_you_
09. 05. 2011 16.30
realnost je pač takšna, kakršna je....
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 15.56
ha ha resnica boli ste mi pa zbrisali komentar.kristan ni pokazal nič novega,ni navduševal-mogoče nekajkrat to pa je vse.še zmeraj smo izgubili. in ne iščite izgovorov da je bila slaba obramba.igralci so dokazali vrhunsko igro če bi golman opravil še svojo nalogo bi zmagal,ker ni smo izgubili. igralcem pa iskrene čestitke vsi so pokazali srčnost,borbo,golmani pa so nas pustili na cedilu.žal. zakaj kpoi ni dal možnost še tretjemu golmanu če je bil bogi kristan tako utrujen.vic stoletja.
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 15.50
res je igrali so vrhunsko ampak golmani pa niso.kajti če bi.bi imeli vsaj dve -3 zmagi,tako pa samo eno.in seveda nazaj v skupino B.
Tko je.
09. 05. 2011 15.12
Jz mislm da so se zzlo dobr odrezal letos kr prve 4 tekme so igral res na visokmu nivoju in dokazal da znajo potopit tut kksno hokejsko velesilo edin na zadnh 2 tekmh si pa mormo priznz da niso igral tok dobr hokej se posebi prot belorusij ne tko da upm da bojo zdej v 1 diveziji zmagal use tekme pa spet prsli v elitnitno divezijo
ndijak
09. 05. 2011 15.09
Se zgodi kaj moreš...??? Saj bojo drugo leto prišli nazaj v A, potem pa spet v A pa med top 12 :)
Tko je.
09. 05. 2011 15.06
Sam mi slovenci mormo pa res skoz sami se´b zakomplicirat stvari Sicr pa mislm da so v tekmo stopil prevec zivcno in ce bi se sam sprostil bi lah komot zmagal. Drgac pa prve 4 tekme so odigral vrhunsko in dokazal da znajo igrt zlo dobr hitr pa mocn hokej kr so bli Na zalost jm na zadnh dveh tekmh ni glih ratal kr so hotl
V.V.V.
09. 05. 2011 14.49
ce neznajo igrat zato so posteno izpadli
Paklenik
09. 05. 2011 14.05
Manjkajo predvsem prijateljske tekme z tekmeci iz elitne skupine in pa porazdelitev moči. Iztrošili smo se na dokaj nepomembnih srečanjih z Slovaško, Rusijo in Nemčijo. Nazadnje smo igrali vse slabše, je pa res da sta bili zadnji dve tekmi tisti tapravi, kot nasprotnik res grize in gre za biti ali ne biti. slovaki in Rusi so nam pustili igrati, Latvijci so bili povsem iztrošeni in res pravi tekmi sta bili zadnji dve mi pa smo bili pri koncu z močmi. Vseeno dobre predstave in pohvale za igro in le tako naprej- zadržat ekipo, trenerja in na HZS narediti napredek.
24Ppkur
09. 05. 2011 13.58
... niso zreli, bolje da ne tekmujejo, bomo tako privačevali veliko dinar ...
unja1.m
09. 05. 2011 13.40
belorusi so edini nasprotnik,ki je proti nam igral nad 30 % svojih zmožnosti
Jernej Tominc
09. 05. 2011 13.22
ma "trava" ti nisi normalna. Očitno imaš neke hude frustracije in zamere proti Kristanu.... Zdejle sicer tako iz glave, ampak ne vem, če lahko ker gol ki smo ga prejeli na tem prvenstvu pripišemo prav napaki kristana. Bolj ali manj je bila za vse kriva slaba obramba, ne golman...
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 12.30
upam da so sam brez kristana in hočevarja.
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 12.20
da ne bo pomote na ostale igralce sem zelo ponosna,pokazali so več kot sem pričakovala od njih.razočarala sta me samo golmana.
boxi
09. 05. 2011 12.18
A svetovno p. v hokeju je???A so naši zraven...
trava@pinkponk.com
09. 05. 2011 12.18
zanimivo da kopitar ni dal priložnost pintariču,če je bogi kristan tako utrujen.večji del je igral kristan kjrerazen ene smo vse izgubili.in proti belorusiji je kristan nabasal 5 golov kar pa je že dišalo da bomo izgubili.potem pa kpitar išče izgovore da je revček utrujen in da ga je bilo brez veze še naprj matrat.noben revček ni.po prijetem tretjem golu bi moral poskusiti pintari pa mu ni dal niti priložnoti.kaj pa osatli tekmovalci-jih pa je treeba matrat. pa nihče ni relek ne zmorem.sam kristan zmeraj nekaj jokca in stokca.če se mu ne ljubi pa gole spušča.zamenjal naj bi kar celo ekipo pa bi blo.
Jaka Kotnik 1
09. 05. 2011 11.31
Največji adut za prihodnost so Tičar Jeglič in Ankerst. Moje skromno mnenje ;)
burja11
09. 05. 2011 11.31
se strinjam, avstrijce so podcenjeval pa smo vidl kaj je blo