Hokej

VIDEO: Rački v podaljšku le strli odpor Colorada

Anaheim, 21. 03. 2015 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so bile na sporedu le tri tekme. Anaheim Ducks so doma za zmago potrebovali podaljšek, v katerem so le premagali Colorado Avalanche s 3:2. Buffalo Sabres so morali z 1:3 doma priznati premoč New Jersey Devils, Tampa Bay Lightning pa so z enakim izidom doma ugnali Detroit Red Wings.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings
    01:57
    Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings
  • Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Colorado Avalanche
    01:58
    Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Colorado Avalanche
Ben Bishop
Ben Bishop FOTO: Reuters

Anaheim se je v zadnjem času specializiral na zmage v podaljških, tokrat je v dodatnem delu premagal Colorado. Mož odločitve je bil v poldrugi minuti dodatnega dela Corey Perry. S to zmago so rački zadržali pozitivni niz treh zmag, ki ga imajo doma. V zadnjih petnajstih tekmah so namreč vedno tekmo prevesili v svojo korist šele v zadnji tretjini, tudi tokrat so izid preobrnili prav v zadnjem delu tekme. New Jersey Devils so morali hitro pozabiti na težave, ki jih imajo z igralskim kadrom, z zmago v gosteh so zadržali upanje na končnico. Steve Bernier je zadel dvakrat in zabeležil hkrati še 100. gol v karieri. Izkazal se je tudi rezervni vratar Keith Kinkaid, ki je prvemu čuvaju mreže Coryju Schneiderju omogočil nujno potreben počitek, pred svojimi vrati je ustavil 28 strelov. "Manjkala sta nam dva ključna igralca, zato je vsak moral narediti malo več kot običajno," je ob tem dejal Bernier, ki je imel v mislih soigralca Patrika Eliasa in Mika Cammallerija. Elias je izpustil tretjo zaporedno tekmo zaradi težav s hrbtom, Cammallerija pa je po jutranjem treningu v posteljo prikoval prehlad.

Tampa se je znova rešila in si zmago zagotovila v zadnji tretjini, ko je bil uspešen Alex Killorn, vratar Ben Bishop pa je ob tem ustavil 30 strelov. Za Tampo sta bila z goloma uspešna še Anton Stralman in Steven Stamkos, medtem ko je častni zadetek za goste prispeval Tomas Tatar.

Izidi:

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 1:3
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 3:2 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 3:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.