Hokej

VIDEO: Prepričljiv poraz kraljev v Torontu

Toronto, 20. 12. 2015 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL visoko izgubili na gostovanju v Torontu. Domača ekipa Toronto Maple Leafs jih je premagala kar s 5:0, štiri gole je dosegla v zadnji tretjini tekme. Kljub porazu kralji ostajajo v vodstvu v pacifiški skupini.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Dallas Stars - Montreal Canadiens
    02:36
    Vrhunci tekme Dallas Stars - Montreal Canadiens
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - Calgary Flames
    03:11
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - Calgary Flames
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings
    00:57
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings

Moštvo slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je v Torontu proti zadnjeuvrščeni ekipi atlantske skupine doživelo pravo katastrofo. Po prvi tretjini so domači hokejisti vodili z golom Lea Komarova z 1:0, v drugi se mreži nista zatresli, na začetku tretje pa je Michael Grabner povišal vodstvo Toronta na 2:0. Isti igralec je nato Jhonasa Enrotha še enkrat premagal v 54. minuti, usodo hokejistov iz Kalifornije pa sta zapečatila še enkrat Estonec Komarov in Byron Froese. "Za mano je težko obdobje, vendar sem vedel, da trdo treniram in da bom moral biti za svoje prej ali slej nagrajen. Zame in za ekipo je bila to velika zmaga, igrali smo dobro in zasluženo zmagali," je po zmagi Toronta dejal vratar Jonathan Bernier, ki je ubranil 26 strelov in prvič letos svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Do tekme s kralji je bil v vratih Toronta desetkrat, vseh deset pa je njegova ekipa izgubila. Los Angeles Kings ostaja na prvem mestu pacifiške skupine z 20 zmagami in 12 porazi, Toronto Maple Leafs pa na zadnjem v atlantski z 11 zmagami in 20 porazi. V Buffalu je odločitev o zmagovalcu padla šele po kazenskih strelih. Junak tekme je bil Patrick Kane, ki je 34 sekund pred koncem rednega dela tekme Chicagu priboril podaljšek, nato pa je bil še edini, ki je v polno zadel s kazenskega strela.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Tudi v Columbusu je bila domača ekipa na pragu zmage, saj je vodila z 2:0, v zadnji tretjini so gostje iz Philadelphie izid izenačili. Ker v podaljških ni bilo golov, so zmagovalca odločali kazenski streli. Za domače je bil že v prvem strelu uspešen Cam Atkinson, v tretji je Wayne Simmonds izid spet izenačil, šele v šesti pa je Brandon Dubinsky Philadephii le zagotovil 14 zmago v sezoni. Ob Torontu sta na domačem igrišču visoko slavila še Colorado in Dallas. Colorado je bil s 5:1 boljši od Edmontona, Dallas pa s 6:2 od Montreala. V ekipi Dallasa se je z dvema goloma in podajo izkazal Jamie Benn, s tremi točkami pa se je lahko pohvalil tudi Jason Spezza, le da je tekmo končal z dvema podajama in golom. St. Louis Blues je doma proti Calgaryju vodil že s 3:0, na koncu je trepetal za zmago, saj so gosti v zadnji tretjini dosegli dva gola, za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo časa. S 3:2 je doma slavil tudi Nashvile, ki je ugnal Minnesoto in tudi na tej tekmi so domači hokejisti vodili že s 3:0. Junaka tekme v Glendalu sta bila domači vratar Louis Domingue, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno in Oliver Ekman-Larsson, ki je v prvi tretjini premagal vratarja New York Islandersov, kar je bil edini gol na tekmi za zmago Arizone. Anaheim se je veselil zmage v New Jerseyju, oba gola je dosegel v prvi tretjini - v polno sta zadela Chris Stewart in Ryan Kesler, v zadnji je poraz domače ekipe omilil Mike Cammalleri. V gosteh je z 2:1 v Pittsbourgu slavila tudi Carolina. Največ zaslug za njeno zmago je imel Cam Ward, ki je ubranil kar 37 strelov domačih hokejistov.

Izidi:
Bufallo Sabres - Chicago Blackhawks             2:3 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Calgary Flames                3:2
Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings         5:0
New Jersey Devils - Anaheim Ducks               1:2
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes       1:2
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers     3:2 (kazenski streli)
Dallas Stars - Montreal Canadiens               6:2
Nashville Predators - Minnesota Wild            3:2
Arizona Coyotes - New York Islanders            1:0
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers            5:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.