Hokej

VIDEO: Poraz vodilne ekipe lige NHL

Washington, 01. 04. 2015 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sloviti ruski hokejski zvezdnik Aleks Ovečkin je za Washington na tekmi s Carolino dosegel 50. gol v tej sezoni, njegova ekipa pa je zmagala s 4:2. Ovečkin je s 77 točkami trenutno na drugem mestu najbolj učinkovitih igralcev v ligi NHL, dve točki več ima Kanadčan v vrstah Pittsburgha Sydney Crosby.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Nashville Predators - Vancouver Canucks
    02:04
    Vrhunci tekme Nashville Predators - Vancouver Canucks
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Florida Panthers
    01:55
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Florida Panthers
Aleksander Ovečkin je dosegel 50. gol v sezoni.
Aleksander Ovečkin je dosegel 50. gol v sezoni. FOTO: Reuters

Aleks Ovečkin je v svoji desetletni karieri v NHL že šestič dosegel več kot 50 golov v sezoni. Na tej lestvici vodita Wayne Gretzky in Mike Bossy, ki sta v devetih sezonah presegla "magično mejo", tretje mesto si delijo Guy Lafleur, Marcel Dionne in Mario Lemieux. "Iz leta v leto je težje zadeti toliko zadetkov, hkrati pa je to velik in lep dosežek," je po petdesetem doseženem golu v sezoni dejal 29-letni Ovečkin, ki je imel najboljši strelski izkupiček v sezoni 2007/08, ko je zabil kar 65 golov.

Boston je na domačem ledu ugnal Florido s 3:2. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji tretjini, odločilna gola za kosmatince pa sta dosegla David Pastrnak in Milan Lucic. Toronto je bil boljši od Tampe Bay s 3:1, New York Rangers pa so slavili v Winnipegu s 3:2 in s to zmago nekoliko pomagali Los Angelesu v boju za preboj v končnico.

Veselje hokejistov Bostona.
Veselje hokejistov Bostona. FOTO: Reuters

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo naslednjo tekmo igral v noči na petek, ko bo gostil Edmonton. Branilci naslova v Stanleyjevem pokalu iz mesta angelov so trenutno na devetem mestu v zahodni konferenci. Osmouvrščeni Winnipeg ima dve, sedmouvrščeni Calgary pa tri točki prednosti pred kalifornijsko zasedbo. Los Angeles bo do konca rednega dela poleg Edmontona gostil še Colorado in San Jose, čaka pa ga tudi mini kanadska turneja v Vancouvru, Edmontonu in Calgaryju.

Columbus je šele v podaljšku strl odpor New Jerseyja s 3:2, zmagoviti gol pa je dosegel Jack Johnson. Dve tekmi sta se končali po kazenskih strelih. Ottawa je v gosteh premagala Detroit z 2:1, obe ekipi pa sta se izkazali v "loteriji". Hokejisti rdečih kril so na njej dosegli dva gola (Gustav Nyquist in Tomaš Tatar), senatorji pa kar tri (Mark Stone, Mika Zibanejad in Kyle Turris). Vancouver je slavil v Nashvillu s 5:4, v središču country glasbe pa sta zadela Nick Bonino in Radim Vrbata.

Izidi:
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 3:2 (podaljšek)
Boston Bruins - Florida Panthers 3:2
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 4:2
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3:1
Detroit Red Wings - Ottawa Senators 1:2 (kazenski streli)
Nashville Predators - Vancouver Canucks 4:5 (kazenski streli)
Winnipeg Jets - New York Rangers 2:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?enka
02. 04. 2015 12.13
Da pa Muršak s CSKA-jem igra že v polfinalu za pokal Jurija Gagarina (ruski stanko) pa nič ne pišete ???? Premalo fensi ? Aja, 24ur ne gleda, če so športniki Slovenci ampak kje igrajo ...
JAMES23
01. 04. 2015 11.50
+4
HAHA JA DOBR DA SM GLEDO TEKMO,KER SM TAK VEDO DA VI MOJSTRI NE BOSTE DAL POSNETKA TEKME KO JE OVI ZABIL 50.+ASISTENCA.SAMO ŠE 3 SEZONE AJDE RUSKA MAŠINA.JOJ JOJ KOMI ČAKAM PLAY OFF PA DA SE SREČAJO Z PINGVINIM,KER TO PA POL NI VEČ HOKEJ AMPAK VOJNA IN TO SAMO ZARADI OVIJA IN JOKICE.ZANIMIVO 2 NAJBOLJŠA IGRALCA PA EN DRUZGA NE MORTA.ZANIMIVO KAK ODNOS STA PA MELA U NBA LIGI KING PA DURANT KO JE BIL ŠE K.D. UFORMI JA ČLOVK BI REKO DA SKOR NAJBOLJŠA KOLEGA.GO OVECHKIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1