Hokej

VIDEO: Padel Linz, zmaji pa spet bližje neposredni uvrstitvi v končnico

Ljubljana, 31. 12. 2011 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./G.J.
Komentarji
1

Hokejisti ljubljanske Tilie Olimpije so po klavrni igri in nepričakovanem porazu na Jesenicah sedaj spet na zmagovalnih tirnicah. Po zmagi nad vodilnim moštvom lige EBEL Linzem so še za mali korak bližje neposredni uvrstitvi v končnico.

Izjave po tekmi Tilia Olimpija – Linz:
Hannu Järvenpää, trener Olimpije: "Po izredno težkem porazu v ponedeljek na Jesenicah je današnja zmaga pravi obliž na rane. Še posebej je to za igralce, ki so se borili vseh 65 minut. Na koncu so bili poplačani z zmago in izredno pomembnima točkama. Pred dvema težkima gostovanjema je to najboljša možna spodbuda. Linz ima izredno močno ekipo, ki igra odličen hokej. Danes je bilo to za njih dovolj le za točko, druga je zasluženo pripadla nam. Veselim se že nedeljske tekme na Dunaju. Olimpija tam že dolgo ni zmagala. Vendar je bilo tako tudi pred zadnjo tekmo v Celovcu. Vsi vemo, kako se je končala. Verjamem, da to lahko ponovimo tudi na Dunaju."

John Hughes, napadalec Olimpije: "Pred tekmo smo se dogovorili, kako moramo odigrati proti Linzu. Svojega načrta smo se držali in prišli do pomembne zmage. Na najboljši način smo se vrnili na prava pota, z zmago nad najboljšo ekipo v ligi. Tako dobro bomo morali odigrati tudi v nedeljo. Vemo, kaj nas čaka na Dunaju. Pripravljeni bomo na boj, saj se želimo vrniti z novima pomembnima točkama nazaj v Ljubljano."

Zmaji so se veselili skalpa vodilne ekipe lige.
Zmaji so se veselili skalpa vodilne ekipe lige. FOTO: Damjan Žibert

Brock McBride, napadalec Olimpije: "Zavedali smo se, da nam le zelo dobra igra lahko prinese uspeh proti vodilnemu moštvu v ligi. To smo tudi storili. Odigrali smo zrelo tekmo z močno obrambo. Ta je bila ključ do današnje zmage. Po ponedeljkovi tekmi smo misli hitro usmerili k današnjemu nasprotniku. Odigrali smo zbrano. Odlični so bili tudi navijači, ki so nas glasno podpirali celo tekmo. Potem ko mi sodniki na Jesenicah niso priznali podaje, sem danes tudi uradno dosegel svojo prvo točko za Olimpijo. To sem hotel čim prej doseči, da se znebim tega bremena. Upam, da bom v nedeljo dosegel tudi prvi priznan gol in da se z Dunaja vrnemo s pomembno zmago v boju za končnico."

Alex Westlund, vratar Linza: "Tekma je bila napeta do samega konca. Vsakič, ko se zmagovalec odloča v kazenskih strelih, so možnosti 50:50. Danes smo na žalost mi potegnili krajši konec. Za tolažbo smo osvojili vsaj novo gostujočo točko. V prejšnjem krogu smo izpolnili svoj primarni cilj in se uvrstili med prvih šest. Vendar se s tem ni nič spremenilo. Še vedno si želimo zmagati na vsaki tekmi. Tako je bilo tudi danes. Naslednji večji cilj pa je, da tudi med najboljšo šesterico ostanemo na vrhu in se v končnico podamo s prvega mesta."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

antiovca
31. 12. 2011 22.26
+8
Tudi v letu 2012: OLIMPIJA