Hokej

VIDEO: Pacifiška ekipa slavila na tekmi all-stars, John Scott junak vikenda

Nashville, 01. 02. 2016 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo lige NHL je v tej sezoni v Nashvillu priredilo močno spremenjeno tekmo zvezdnikov, smetano pa so pobrali igralci iz pacifiške skupine, ki so z 1:0 v velikem finalu ugnali tekmece iz atlantske skupine. Najbolj koristen igralec (MVP) all-star vikenda je bil John Scott, ki trenutno sploh ne igra v NHL.

Letošnja tekma zvezdnikov v središču country glasbe je minila v novem formatu. Namesto tradicionalne tekme igralcev vzhodne in zahodne konference so priredili turnirski sistem s štirimi moštvi, za vsako ekipo pa so lahko na ledu nastopili le po trije igralci. Iz vsake od štirih divizij je bilo sicer v ekipi po enajst igralcev, tekme pa so bile dolge po 20 minut. Spremenjen format je vnesel kar nekaj nemira med najboljšimi hokejisti na svetu, marsikateri zvezdnik se je odpovedal vikendu v Nashvillu, nekateri od njih so celo javno zaprosili, da ne glasujejo za njih. V teh okoliščinah so se zmage veselili igralci iz pacifiške skupine, največjo nagrado v vrednosti milijon ameriških zelencev pa je pobral 33-letni John Scott, ki ga je Montreal sredi tega meseca odkupil od Arizone, nato pa ga poslal v svojo takoimenovano razvojno ekipo St. John's IceCaps na Novo Funlandijo.

Na sporedu so bile še druge "zabavne" kreacije najboljših hokejistov v ligi NHL. V veščinah je zmagal Dylan Larkin (Detroit) in podrl 20 let star rekord Mika Gartnerja. Shea Weber (Nashville) je ubranil naslov v najhitrejšem strelu in za malenkost zgrešil rekord Zdena Chare, ki je pred štirimi leti plošček udaril s hitrostjo 173,8 kilometra na uro. John Tavares (New York Islanders) je bil najboljši v natančnem streljanju. Od petih strelov je zadel štiri tarče, medtem ko je bil P. K. Subban (Montreal) najbolj iznajdljiv pri izvajanjih protinapadov. Pri ekipnem izvajanju kazenskih strelov so slavili hokejisti iz vzhodne konference, izkazal pa se je vratar Robert Luongo (Florida), ki je zaustavil vseh devet strelov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.