Hokej

VIDEO: Ovečkin v 'klubu 500'

Washington, 11. 01. 2016 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Edini slovenski hokejist v ligi NHL Anže Kopitar in njegovi kralji iz Los Angelesa bodo v noči na torek gostili tekmece iz Detroita, tekme pa je najbolj zaznamoval Rus Aleks Ovečkin, ki je za zmago Washingtona nad Ottawo s 7:1 dosegel dva gola in postal 43. igralec v ligi NHL, ki je zabil več kot 500 zadetkov.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: Reuters

Aleksander Ovečkin je jubilejni 500. gol dosegel na svoji 801. tekmi v ligi NHL, ta mejnik pa je najhitreje presegel legendarni Wayne Gretzky, ki je za to potreboval zgolj 575 tekem. Sledijo mu Mario Lemieux (605), Mike Bossy (647) in Brett Hull (693). "To je vsekakor poseben trenutek v moji karieri, lepo je biti v družbi tako imenitnih hokejistov," je takoj po tekmi v Verizon Centru v ameriški prestolnici dejal 30-letni Moskovčan in dodal: "V ligi NHL je zelo težko dosegati gole. Če jih zabiješ 30 ali 35, potem si pravi srečnež, a tega mejnika zagotovo ne bi dosegel brez pomoči mojih soigralcev in našega sistema igre." Poleg dvakratnega strelca Ovečkina so za Washington, ki je na prvem mestu v vzhodni konferenci, zadeli še Justin Williams, T. J. Oshie, Zach Sill, Dimitrij Orlov in Tom Wilson, za kanadsko moštvo pa je edini gol prispeval Mike Hoffman. Branilci naslova Stanleyjevega pokala iz Chicaga, sicer drugouvrščena ekipa zahodne konference - pred njo je le Dallas, medtem ko si Los Angeles in St. Louis delita tretje mesto - so na domačem ledu ukanili hokejiste iz Denverja s 6:3. Za zasedbo iz vetrovnega mesta sta po dva gola dosegla Patrick Kane in Marian Hossa, po enega Brandon Mashinter in Jonathan Toews, za moštvo iz Kolorada je dvakrat zadel Matt Duchene, enkrat pa Nathan MacKinnon.

Na sporedu so bile še štiri tekme, na prav vseh pa so se zmag veselile gostujoče zasedbe. Buffalo je na krilih Sama Reinharta, ki je dosegel svoj prvi "hat-trick" v ligi NHL slavil v Winnipegu s 4:2, tri tekme pa so se končale z identičnim izidom 2:1. Detroit je slavil v Anaheimu, New Jersey v St. Paulu, Florida pa v Edmontonu.

Branilci naslova Stanleyjevega pokala iz Chicaga so na domačem ledu ukanili hokejiste iz Denverja s 6:3. Na sporedu so bile še štiri tekme, na prav vseh pa so se zmag veselile gostujoče zasedbe. Buffalo je slavil v Winnipegu s 4:2, Detroit v Anaheimu, New Jersey v St. Paulu in Florida v Edmontonu pa z identičnim izidom 2:1.

Izidi:
Winnipeg Jets - Buffalo Sabres            2:4
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche   6:3
Washington Capitals - Ottawa Senators     7:1
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings         1:2
Minnesota Wild - New Jersey Devils        1:2
Edmonton Oilers - Florida Panthers        1:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
11. 01. 2016 16.26
JAMES23
11. 01. 2016 10.19
+5
MAJSTOR JE PAČ MAJSTOR!!!!GO CAPS!!!!!
macek_garfield
11. 01. 2016 08.47
+1
ce je bila kdaj fix 1 na stavah za wahington potem je bila vceraj in se dobro da sem stavil ha ha ha dobitna