Hokej

VIDEO: Ovečkin na peti tekmi že do devetega gola, Capitals odvrgli petardo v mrežo vragov

Washington, 14. 10. 2017 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Washington Capitals so zadnji dve leti najboljša ekipa rednega dela vzhoda v severnoameriški ligi NHL. Tokrat so na gostovanju v Newarku pri New Jersey Devils slavili zmago s 5:2 in vragom prizadejali prvi poraz letos. Izkazal se je Nicklas Backstrom z golom in s tremi podajami, Aleksander Ovečkin je k zmagi dodal svoj deveti gol letos.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New Jersey Devils - Washington Capitals
    02:18
    Vrhunci tekme New Jersey Devils - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Vegas Golden Knights - Detroit Red Wings
    03:35
    Vrhunci tekme Vegas Golden Knights - Detroit Red Wings

"Vsak je prispeval svoj delež k današnji zmagi," je po tekmi zadovoljno dejal trener prestolnikov Barry Trotz: "Odlično smo nadzorovali njihovo hitrost in jih omejili na le malo lepih priložnosti. Res smo znali odgovoriti na vse, kar so nam pripravili. Hokejisti Washingtona so po dveh slabših tekmah zdaj spet na pravi poti, še meni Trotz. T.J. Oshie je k zmagi dodal dva zadetka in podajo, Aleksander Ovečkin je poleg gola dodal še podajo, skupaj pa so New Jerseyju prizadejali prvi poraz v novi sezoni.

Columbus Blue Jackets so v Ohiu gostili New York Rangers in zanesljivo zmagali s 3:1. Z enakim izidom so Colorado Avalanche premagali hokejiste iz Kalifornije, Anaheim Ducks. Tyson Barrie je izenačen izid proti koncu tretje tretjine spreobrnil v prednost za gostitelje, po enkrat pa sta za zmago zadela še Gabriel Landeskog in Nikita Zadorov. Vratar Jonathan Bernier je svoji nekdanji ekipi ubranil 17 strelov, izkazala pa sta se še Mikko Rantanen in Sven Andrighetto vsak s po dvema podajama.

Aleksander Ovečkin je na začetku sezone v zastrašujoči strelski formi.
Aleksander Ovečkin je na začetku sezone v zastrašujoči strelski formi. FOTO: AP

Calgary Flames so v kanadskem obračunu na domačem ledu kar z 0:6 klonili proti Ottawa Senators, pri katerih se je s 25 obrambami izkazal vratar Craig Anderson za svoj pri shutout sezone, skupno pa je v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno že 39-krat. Cody Ceci, Mark Stone in Derrick Brassard so vsak k zmagi prispevali po en gol in podajo, po enkrat so zadeli Mike Hoffman, Ryan Dzingel in Chris Wideman, Kyle Turris pa je zbral tri podaje. Vegas Golden Knights so doma gostili Detroit Red Wings in izgubili s 3:6. Za rdeča krila se je z zadetkom in s tremi podajami najbolj izkazal Henrik Zetterberg, Gustav Nyquist je k zmagi dodal dva gola in podajo.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na nedeljo po srednjeevropskem času v domači dvorani Staples Center gostili Buffalo.

Izidi:
New Jersey Devils - Washington Capitals 2:5
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 3:1
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3:1
Calgary Flames - Ottawa Senators 0:6
Vegas Golden Knights - Detroit Red Wings 3:6

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krnekilojz
14. 10. 2017 18.38
-1
Ma ta pocar ovechkin da lahk 10 golov na tekmi, ko pride končnica pa kakica v hlače in je drugo kolo končnice maximum kar bo dosegel.