Hokej

VIDEO: Ottawa in Toronto slavila po podaljšku in povedla v seriji

Boston, 18. 04. 2017 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Onstran luže potekajo srditi hokejski boji v Stanleyjevem pokalu, dokaz za to so štiri tekme prvega kroga končnice, prav vse so namreč epilog doživele po koncu rednega dela.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Washington Capitals
    02:22
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Ottawa Senators
    02:24
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Ottawa Senators

Hokejisti iz Ottawe so na tretji tekmi prvega kroga končnice lige NHL v gosteh po podaljšku premagali tekmece iz Bostona s 4:3 in v zmagah povedli z 2:1. Kanadska zasedba je sijajno odprla tekmo v bostonskem Gardnu in v začetku druge tretjine vodila s 3:0, potem ko je dva gola dosegel Mike Hoffman, enega pa Derick Brassard, a se kosmatinci niso predali. "Ekspresno" so izenačili, med 26. in 33. minuto so se med strelce vpisali Noel Acciari, David Backes in David Pastrnak, polnega preobrata pa niso uprizorili. Odločitev o zmagovalcu je padla v peti minuti podaljška, ko je Garden v črno zavil zadel Bobby Ryan. Hokejisti iz Toronta in Washingtona bijejo epske bitke, na njunem tretjem zaporednem dvoboju je odločitev o zmagovalcu padla v podaljških, igralci kanadske zasedbe pa so v zmagah povedli z 2:1. Na tretjem dvoboju je sprva bolje kazalo hokejistom iz ameriške prestolnice, ki so po 26 minutah igre vodili s 3:1, a gostitelji so še do konca druge tretjine tekmo postavili v začetno izhodišče. V zadnji tretjini se je odvijal ogorčen boj za vsak košček ledene ploskve, gostitelji pa so zmagoviti gol zadeli v drugi minuti podaljška po golu Tylerja Bozaka. Za gostitelje so v rednem delu zadeli Auston Matthew, Nazem Kadri in William Nylander, za goste pa Nicklas Backstrom, Aleksander Ovečkin in Jevgenij Kuznecov. V zahodni konferenci so igralci iz Nashvilla in Anaheima na pragu preboja v polfinale, oboji namreč v zmagah vodijo s 3:0. Nashville je na kolena položil Chicago s 3:2. V uvodnih dveh tretjinah so prevladovali hokejisti iz vetrovnega mesta ter po golih Dennisa Rasmussena in Patricka Kana vodili z 2:0. V zadnji tretjini je v polnem sijaju zablestel 22-letni Šved Filip Forsberg in izenačil na 2:2, po maratonskem boju pa je zmagoviti gol v 17. minuti podaljška prispeval Kevin Fiala.

Ottawa Senators so slavili po podaljšku na gostovanju v Bostonu.
Ottawa Senators so slavili po podaljšku na gostovanju v Bostonu. FOTO: AP

Anaheim je po dveh domačih zmagah slavil še na prvi teki v Calgaryju, junak dvoboja pa je bil Corey Perry, ki je zabil zmagoviti zadetek v drugi minuti podaljška. Prva polovica dvoboja je minila v znamenju domačih hokejistov, vodstvo 4:1 pa jih je malce uspavalo, kar so igralci iz Kalifornije izkoristili in dobre štiri minute pred koncem izenačili na 4:4, v drugi minuti podaljška pa prek Coreyja Perryja dosegli tudi zmagoviti gol za zmago s 5:4. Za zmagovito ekipo je v rednem delu dva gola dosegel Shea Theodore, po enega Nick Ritchie in Nate Thompson, za osmoljence pa so zabili Sean Monahan, Kris Versteeg, Michael Stone in Sam Bennett.

Izidi:
- končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:
Boston Bruins - Ottawa Senators            3:4 - podaljšek
(Ottawa vodi v zmagah z 2:1)
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals  4:3 - podaljšek
(Toronto vodi v zmagah z 2:1)
- zahodna konferenca:
Nashville Predators - Chicago Blackhawks   3:2 - podaljšek
(Nashville vodi v zmagah s 3:0)
Calgary Flames - Anaheim Ducks             4:5 - podaljšek
(Anaheim vodi v zmagah s 3:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.