Hokej

VIDEO: Olimpijski Tivoli: Dvoboj hokejskih reprezentanc Sarajevo 1984 - Soči 2014

Ljubljana, 02. 02. 2014 01.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V dvorani Tivoli bodo navijači v ponedeljek na ledu videli nekdanje hokejske legende, ki so nastopile na OI v Sarajevu in igralce, ki bodo branili slovenske barve v Sočiju. Dan slovenskega hokeja bo športni praznik!

Dvorana Tivoli bo prizorišče obujene prireditve Dan slovenskega hokeja. Včasih je bila to tradicionalna prireditev, Hokejska zveza Slovenije pa je poskrbela, da bo ta hokejski praznik znova zaživel. Eden od glavnih razlogov za druženje reprezentantov, tako nekdanjih kot sedanjih, pa tudi ostalih izvrstnih hokejistov z navijači je nastop slovenske izbrane vrste na olimpijskih igrah v Sočiju. Prireditev bo potekala v ponedeljek, 3. februarja od 18. ure dalje v dvorani pod Rožnikom, le dan kasneje pa bodo risi odpotovali v Soči, kjer se bodo v skupinskem delu olimpijskega hokejskega turnirja pomerili z reprezentancami Rusije, Kanade in Slovaške

Zvone Šuvak, legendarni napadalec jeseniškega moštva in tudi član hokejske reprezentance na OI leta 1984.
Zvone Šuvak, legendarni napadalec jeseniškega moštva in tudi član hokejske reprezentance na OI leta 1984. FOTO: M. F.

V teh dneh mineva tudi 30 let od olimpijskih iger v Sarajevu, kjer je takrat nastopila še jugoslovanska hokejska reprezentanca, ki pa so jo sestavljali slovenski hokejisti. Zato bo vrhunec tivolskega večera tekma med reprezentanco "1984" in reprezentanco "2014". Hokejski navijači bodo imeli priložnost podoživeti spomine na čase nekdanjih hokejskih mojstrov, na eni strani bodo med drugim na tivolskem ledu zadrsali Zvone Šuvak, Murajca Pajić, Igor Beribak, Marjan Gorenc, Edo Hafner, Jože Kovač, kapetan Mustafa Bešić, na drugi strani pa bodo najboljši hokejisti trenutne generacije, brata David in Marcel Rodman, Žiga Jeglič, Mitja Robar, Rok Tičar, Robert Kristan in soigralci na čelu s kapetanom Tomažem Razingarjem. To bo pravi športni praznik nekdanjih šampionov in hokejskih legend, ki so leta 1984 nastopili v Sarajevu, aktualna članska reprezentanca pa se bo pred odhodom še zadnjič predstavila navijačem.

Selektor članske reprezentance Matjaž Kopitar in Jože Kovač, član olimpijske reprezentance na igrah v Sarajevu.
Selektor članske reprezentance Matjaž Kopitar in Jože Kovač, član olimpijske reprezentance na igrah v Sarajevu. FOTO: Damjan Žibert
Uvodna tekma večera bo nastop najboljših hokejistov mednarodne lige INL (okrepljeni z igralci EBEL moštva Telemach Olimpije) in igralcev z največ naslovi slovenskih prvakov v samostojni Sloveniji (ob 18. uri), kjer bodo v ospredju nekdanji hokejisti Olimpije in Jesenic. Z največ naslovi se lahko pohvalita nekdanja igralca, napadalec Ivo Jan in branilec Robert Ciglenečki (vsak po 11), v tem moštvu pa bodo nastopili tudi Tomaž Vnuk, Miha Rebolj, Dejan Kontrec, Dejan Varl, Bojan Zajc, Ildar Rahmatulin, Peter Rožič, Luka Žagar, ..... Potekalo bo tudi tekmovanje za najhitrejšega drsalca in igralca z najmočnejšim strelom, predstavili bodo slovenski olimpijski hokejski dres, v Tivoli pa bodo zanesljivo prišli tudi nekateri olimpijci, ki bodo zastopali slovenske barve v Rusiji. Tekma bo imela dobrodelni značaj, saj bodo izkupiček od prodaje vstopnic (pet evrov) namenili Klubu slovenskih olimpijcev, vsak obiskovalec pa bo dobil tudi darilo.
Slovenska reprezentanca na čelu s kapetanom Tomažem Razingarjem si je na kvalifikacijskem turnirju na Danskem priigrala nastop na OI v Sočiju.
Slovenska reprezentanca na čelu s kapetanom Tomažem Razingarjem si je na kvalifikacijskem turnirju na Danskem priigrala nastop na OI v Sočiju. FOTO: Damjan Žibert
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
02. 02. 2014 22.51
+0
DravaPtujFTW
02. 02. 2014 15.36
+4
Risi so carji
Mungos2
02. 02. 2014 13.46
+6
Bravo fantje !