Hokej

VIDEO: Novinci iz Las Vegasa ne popuščajo, 'kralji' padli pod želeno črto

Las Vegas, 22. 02. 2018 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Vegas Golden Knights, novinci v severnoameriški ligi NHL, ne popuščajo. Še naprej so vodilna ekipa zahodne konference, s 84 točkami pa so se povzpeli tudi na vrh lige. Na zahodu so sicer Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ta čas deveti, zunaj mest, ki vodijo v končnico. Zlati vitezi so tokrat doma zanesljivo s 7:3 ugnali Calgary Flames.

Po dveh tretjinah tekme je bilo sicer razmerje moči še poravnano (2:2), nato pa je na sceno stopil Alex Tuch in spodbudil soigralce. Tuch je zadel za vodstvo s 3:2, med strelce za Vegas pa so se vpisali še Ryan Carpenter, William Karlsson, Reilly Smith, Luca Sbisa, Erik Haula in Cody Eakin. Vratar Marc-Andre Fleury je k zmagi dodal 28 obramb. TJ Brodie, Dougie Hamilton in Matthew Tkachuk so zadeli za Calgary, David Rittich pa je končal pri 19 obrambah.

V prvenstvu so odigrali še dve tekmi. Chicago Blackhawks so po kazenskih strelih s 3:2 ugnali Ottawa Senators. Tekmo je odločil Nick Schmaltz, ki je bil uspešen v sedmi seriji kazenskih strelov in pomagal Chicagu do komaj druge zmage v zadnjih enajstih tekmah. Anaheim Ducks so z 2:0 premagali Dallas Stars, obe ekipi se s kralji borita za končnico, in prišli do četrte zaporedne zmage. V ekipi racmanov se je najbolj izkazal vratar Ryan Miller, ki je zbral 41 obramb in še 42. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Hokejisti Vegasa ne popuščajo in še vedno zasedajo vrh zahodne konference v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL.
Hokejisti Vegasa ne popuščajo in še vedno zasedajo vrh zahodne konference v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL. FOTO: AP
'Kralji' našega hokejskega asa Anžeta Kopitarja so tokrat počivali. Naslednja tekma jih čaka v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bodo v Staples Centru gostili prav 'zvezde' iz Dallasa, neposredne tekmece za končnico, ki so kljub zadnjemu porazu na šestem mestu zahodne konference. Los Angeles Kings so trenutno deveti, torej mesto pod želeno črto, ki loči moštva za preboj v končnico.

Liga NHL, izidi:
Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 3:2* 
Anaheim Ducks - Dallas Stars 2:0
Vegas Golden Knights - Calgary Flames 7:3

* - po kazenskih strelih

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.