Hokej

VIDEO: Plaz odnesel Vancouver

Dallas, 25. 10. 2014 06.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so odigrali pet tekem. Ljubitelji najhitrejše moštvene tekme so največ golov, kar deset, lahko videli na tekmi v Denverju, ko so domači hokejisti Colorado Avalanche s kar 7:3 odpravili Vancouver Canucks.

Colorado je prav pred domačimi navijači prikazal najboljšo predstavo v sezoni. Povsem na začetku je sicer kazalo na nekoliko drugačen scenarij. Že po desetih sekundah tekme je namreč padel prvi gol, ko je v polno za vodstvo gostov zadel Henrik Sedin. V 15. minuti tekme je izenačil Jarome Iginla, a so pred koncem uvodne tretjine gostje povedli z golom Alexa Burrowsa. Nato pa se je sprožil plaz, v drugi tretjini sta v zadela Jamie McGinn in Eric Johnson, v zadnji tretjini pa so domači dali kar štiri gole. Tekma v New Jerseyju se je končala šele po kazenskih strelih, ko so bili uspešnejši hokejisti Dallas Stars in so domače Devils odpravili s 3:2. Oba izvajalca strelov pri domačih sta zgrešila, neuspešna sta bila Michael Cammalleri in Jaromir Jagr, gostje pa so slavili z zadetkoma Jasona Spezze in Jamieja Benna. New Jersey se ni izneveril tradiciji ter je po kazenskih strelih izgubil še 18 tekmo zapored, kar je neslavni rekord.

Ekipa Dallas Stars je slavila v New Jerseyju.
Ekipa Dallas Stars je slavila v New Jerseyju. FOTO: Reuters

Hokejisti Winnipeg Jets so morali na domačem ledu z 2:4 priznati poraz Tampa Bay Lightning, hokejisti Edmonton Oilers pa so bili doma uspešnejši, ekipo Carolina Hurricanes so odpravili s kar 6:3. Jordan Eberle je za naftarje, ki so slavili tretjič po vrsti, prispeval dva zadetka in podajo. Tudi Anaheim Ducks je doma slavil zmago, ko je s 4:1 padel Columbus Blue Jackets. Anaheim je zmagal še sedmič zaporedoma za vodstvo na ligaški razpredelnici.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo na led stopili v nedeljo zvečer po slovenskem času, ko bodo v dvorani Staples Center gostili Columbus.

Izidi:
New Jersey Devils - Dallas Stars 2:3
Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 2:4
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 7:3
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 6:3
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 4:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ladovan
25. 10. 2014 09.50
+6
Vazn da so igrali v kosarkarski ligi NHL medtem pa je lebron treniral drsanje na ledu