Hokej

VIDEO: Newyorški mestni derbi otočanom

New York, 03. 12. 2015 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so bile ponoči na sporedu štiri tekme, na dveh so zmagovalca odločili kazenski streli. To je bilo na derbiju v New Yorku in v tudi kanadskem Edmontonu, kjer je gostoval Boston.

V ospredju zanimanja je bil večni derbi mestnih tekmecev New York Islanders in New York Rangers. Tekma je po kazenskih strelih pripadla otočanom, ki so z 2:1 premagali rangerje, vodilno ekipo metropolitanske skupine. Otočani so se s 14 zmago in 32 osvojenimi točkami prebili na tretje mesto v tej diviziji lige NHL, za vodilno ekipo Rangers pa zaostajajo le še pet točk. Prva in tretja tretjina v Barclays Centru sta pripadli vratarjema, Jaroslavu Halaku, čuvaju mreže Islanders, in Henriku Lundqvistu, vratarju Rangers, saj sta mreži ohranili nedotaknjeni.

Oba zadetka v rednem delu sta padla v drugi tretjini. Prvi zadetek na tekmi je pripadel domači ekipi. V 33. minuti je John Tavares ob power playu ukanil gostujočega vratarja za vodstvo otočanov z 1:0. Šest minut kasneje je izenačil Viktor Stalberg. Tekma je bila odločena že v prvi seriji kazenskih strelov, ko je mrežo zatresel Kyle Okposo, vse kasnejše poskuse sta vratarja ubranila. V dvoboju vratarjev je bil uspešnejši Halak s 33 obrambami v rednem delu in podaljšku ter ubranjenimi tremi streli pri kazenskih strelih. Vratar rangerjev Lundqvist je sicer zbral 36 obramb, a je klonil že takoj na začetku kazenskih strelov.

Zmage v gosteh so se veselili le hokejisti Tampa Bay Lightning, ki so z 2:1 premagali Anaheim Ducks, potem ko so jim sodniki razveljavili dva gola. Kanadski dvoboj Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs je pripadel domači ekipi Jets s 6:1.

Hokejisti Boston Bruins so po petih zmagah v gosteh klonili proti ekipi z repa ligaške lestvice Edmonton Oilers, ki je v prvem medsebojnem dvoboju v novi sezoni slavila po kazenskih strelih s 3:2. Za edini zadetek po koncu rednega dela in podaljška je poskrbel Jordan Eberle. Izkazal se je tudi vratar naftarjev Anders Nilsson z 38 obrambami in nedotaknjeno mrežo po treh kazenskih strelih.

Moštvo Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski as Anže Kopitar, bo prvo mesto v tihomorski diviziji ob koncu tedna branilo na dveh tekmah na ledu domače dvorane Staples Center. Kopitarjevi kralji bodo v noči na nedeljo najprej gostili Pittsburgh Penguins, v noči na ponedeljek pa v mesto angelov prihajajo še hokejisti Tampa Bay Lightning.

John Tavares
John Tavares FOTO: Reuters

Izidi:
Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs         6:1
New York Islanders - New York Rangers       2:1 kazenski streli
Edmonton Oilers - Boston Bruins             3:2 kazenski streli
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning         1:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.