Hokej

VIDEO: Morski psi kraljem 'odgriznili točke, četrti zaporedni poraz Los Angelesa

Los Angeles, 16. 01. 2018 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so izgubili na četrti tekmi zapored. V noči na torek so morali v domači dvorani čestitati hokejistom iz San Joseja (1:4). Kapetan Anže Kopitar je v statistiko vpisal dva strela.

Za goste je Chris Tierney dosegel gol in podajo, zadeli pa so še Barclay Goodrow, Mikkel Boedker in Joe Thornton v prazno mrežo ob koncu tekme. Blestel je tudi nekdanji vratar kraljev Martin Jones s 35 obrambami. Častni gol za Los Angeles je v 53. minuti dosegel Trevor Lewis, ko je znižal na 3:1.

"Pred tekmo smo se pogovarjali in zmenili, da moramo dobro začeti in 60 minut igrati dober hokej. Tega nismo storili. Zdaj si moramo določeni stvari ogledati in že na naslednji tekmi moramo zaigrati bolje," je po porazu povedal napadalec Los Angelesa Adrian Kempe. Kopitar, ki je danes v dobrih 20 minutah dvakrat streljal na nasprotni gol, in soigralci bodo imeli v ligi NHL zdaj dva dneva počitka, nato v mesto angelov prihaja Pittsburgh.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Greiss popeljal otočane do zmage s 52 ubranjenimi streli
Skupaj so bile na sporedu štiri tekme in ostali izidi so bili bolj tesni. Pred svojimi navijači je slavil le Colorado, ki je s 3:1 ugnal Anaheim in se veselil sedmega zaporednega para točk. A zmaga je bila izredno tesna, saj so gostje lovili zaostanek takorekoč vse do konca, šele 20 sekund pred zadnjim piskom sirene pa je Colin Wilson izkoristil številčno prednost na ledu za odločilnih 3:1.

Dallas je po podaljšku s 3:2 zmagal v Bostonu. Dallas je sicer že vodil z 2:0, a dovolil izenačenje, vseeno pa osvojil obe točki, ko je po treh minutah dodatnega dela zadel Tyler Seguin.

New York Islanders pa po podaljšku s 5:4 v Montrealu. Med ključnimi igralci New Yorka je bil nemški vratar Thomas Greiss, ki je resda prejel štiri gole, a ubranil kar 52 strelov na svoj gol. Tekmo je v drugi minuti dodatnega dela igre odločil John Tavares z drugim golom na tekmi. Že v rednem delu je New York vodil z 2:0 in 4:2.

Izidi:
Los Angeles Kings - San Jose Sharks       1:4
Boston Bruins - Dallas Stars              2:3 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks        3:1
Montreal Canadiens - New York Islanders   4:5 (podaljšek)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.