Hokej

VIDEO: Montreal zmago od konferenčnega polfinala, Tavares junak v New Yorku

Ottawa, 20. 04. 2015 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Montreala so le še zmago oddaljeni od polfinala vzhodne konference hokejske lige NHL. V Ottawi so premagali moštvo Senators po podaljšku z 2:1 in povedli s 3:0 v zmagah. Junak tekme je bil Dale Weise, ki je zadel v deveti minuti dodatnega igralnega časa.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Washington Capitals
    02:47
    Vrhunci tekme New York Islanders - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Nashville Predators
    02:33
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Nashville Predators

Dale Weise je že v zadnji tretjini, dobrih šest minut pred koncem, poskrbel za izenačenje, pred tem pa je domače v 12. minuti v vodstvo popeljal Clarke MacArthur. Blestela sta tudi oba vratarja. Craig Anderson je za Ottawo zbral kar 36 obramb, Carey Price na nasprotni strani pa 26. Ottawa je bila v nekaterih napadih zelo blizu zadetku in le Price je preprečil, da gostitelji niso dosegli še kakšnega gola in znižali zaostanka v zmagah. Četrta, morda že odločilna, tekma bo na sporedu v sredo. "Na teh tekmah sem imel kar nekaj dobrih priložnosti, a mi pred tem ni uspelo zadeti. Večkrat smo prihajali v napad z dvema napadalcema proti enemu branilcu, pa grešili in zadevali vratnice. Danes se je odprlo. A smo imeli tudi kanček sreče, saj je Ottawa igrala res neverjeten hokej in vesel sem, da smo našli pot do zmage," je po tekmi povedal Weise.

Veselje hokejistov Chicaga po zmagi proti Nashvillu.
Veselje hokejistov Chicaga po zmagi proti Nashvillu. FOTO: Reuters

Z enakim izidom in podaljškom se je končala tudi druga današnja tekma na vzhodu, v kateri so New York Islanders ugnali Washington Capitals ter povedli z 2:1 v zmagah. Tekmo je po vsega 15 sekundah podaljška odločil John Tavares. Pred tem je za domače zadel Kyle Okposo, v zadnji tretjini je poravnal Nicklas Backstrom. New York je bil na tekmi celo bistveno nevarnejši, saj je dobil razmerje strelov proti vratom s 34:22 in bil na koncu nagrajen. Na zahodu so Chicago Blackhawks ugnali Nashville Predators s 4:2, Calgary Flames pa v drugem kanadskem dvoboju večera Vancouver Canucks prav tako s 4:2. Obe zmagovalni ekipi vodita z 2:1 v zmagah. Tekma v Chicagu je bila odločena v drugi tretjini. Jonathan Toews za domače in Matthias Eckholm za goste sta v uvodni minuti drugega dela v vsega 22 sekundah zadela vsak na eni strani in poskrbela za 2:2. Dve minuti in pol kasneje je Brandon Saad domačim zagotovil vodstvo. V 43. minuti je končni izid postavil Brent Seabrook.

V Calgaryju pa so gledalci čakali na odločitev do zadnje tretjine. Sam Bennet je v 43. minuti poskrbel za 3:1, v 55. je Sean Monahan ob igralcu več na ledu povišal na 4:1 in potrdil zmago. Jannick Hansen je dobri dve minuti pred koncem poraz gostov omilil.

Izidi:
- vzhodna konferenca:
New York Islanders - Washington Capitals 2:1 (podaljšek)
(Islanders vodijo z 2:1 v zmagah)

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 1:2 (podaljšek)
(Montreal vodi s 3:0 v zmagah)

- zahodna konferenca:
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 4:2
(Chicago vodi z 2:1 v zmagah)

Calgary Flames - Vancouver Canucks 4:2
(Calgary vodi z 2:1 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.