Hokej

VIDEO: Montreal na vrhu lige NHL

Montreal, 17. 11. 2014 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Montreal Canadiens so se s šesto zaporedno zmago zavihteli na vrh lige NHL. Na gostovanju v Detroitu so slavili s prepričljivih 4:1, čeprav je bila to zanje četrta tekma v šestih dneh. Drugo mesto v ligi s tremi točkami manj si delita Tampa Bay in Anaheim.

Trenutno najboljša ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Montreal Canadiens je še šestič zaporedoma zmagala. S 4:1 je slavila v Detroitu ter se utrdila na vrhu lige. Prvo ime tekme je bil branilec P. K. Subban z golom in podajo. Čeprav Montreal ni igral najbolje, je ob slabši predstavi Detroita in nekaj srečnih odbitih ploščkih vendarle vpisal novo, že 14. zmago v sezoni. "Zdaj smo v dobrem ritmu in moramo tako nadaljevati. Vsak, ki je stopil na led, je prispeval svoj delež. Blokirali smo tekmečeve strele in igrali tako, kot je bilo treba," je po tekmi povedal vratar Dustin Tokarski, ki je na peti tekmi sezone zbral 28 obramb. "Odbiti ploščki, ki jih dobivamo, so posledica našega garanja na ledu. Pred tekmo smo se pogovarjali o vseh mogočih izgovorih, če nam ne bi uspelo na ledu pokazati svojega pravega obraza, toda želeli smo si igrati najbolje kot znamo, vložiti trud in to nam je, začenši z gospodom Tokarskim, tudi uspelo," pa je dejal Subban, ki je skupaj s soigralci igral že četrto tekmo v zadnjih šestih dneh.

P. K. Subban
P. K. Subban FOTO: Reuters

Vodilna ekipa zahodne konference Anaheim, skupaj s Tampo Bay pa drugo moštvo lige, je na domačem ledu doživela visok poraz. Z 2:6 je izgubila proti Floridi, pri kateri je blestel Nick Bjugstad z dvema goloma in dvema podajama. Carolina, najslabša ekipa metropolitanske skupine, je z 0:2 doma klonila pred San Josejem, Minnesota je po podaljšku premagala Winnipeg s 4:3, odločilni zadetek je v prvi minuti podaljška dosegel Marco Scandella. Chicago je s 6:2 odpravil Dallas, Patrick Kane je prispeval gol in dve podaji. Edmonton pa je doma izgubil proti Arizoni z 1:2.

Aktualni prvaki Los Angeles Kings s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem, ki trenutno zasedajo deseto mesto v tridesetčlanski ligi, so bili sinoči prosti, naslednjo tekmo pa bodo igrali v noči s torka na sredo. Gostovali bodo pri Panterjih s Floride.

Izidi:
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 0:2
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 4:3 podaljšek
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 1:4
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 6:2
Anaheim Ducks - Florida Panthers 2:6
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 1:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asdfghjklqwertz
17. 11. 2014 18.02
+1
Brezveze se veselijo teh zmag, ker na koncu bodo itak prvaki (navidez odpisani) Kingsi.