Hokej

VIDEO: Robar verjame v Jegličevo nedolžnost: 'Zaveda se, da je storil zelo neumno napako'

Celovec, 09. 03. 2018 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./M.N.
Komentarji
1

V Celovcu smo se pogovarjali s slovenskim hokejskim reprezentantom Mitjo Robarjem, ki je potegnil črto pod še en nepozaben olimpijski turnir. Kar nekaj prahu je pred nesrečno zadnjo tekmo v boju za četrtfinale z Norveško zaradi dopinškega prekrška dvignil Žiga Jeglič, a je Robar prepričan, da je šlo za napako.

Več videovsebin
  • Mitja Robar o dopinškem prekršku Žige Jegliča
    03:03
    Mitja Robar o dopinškem prekršku Žige Jegliča
  • Iz SVETA: Na obisku pri Mitji Robarju
    04:24
    Iz SVETA: Na obisku pri Mitji Robarju

Žiga Jeglič, ki naj bi po informacijah v ruskih medijih zaradi dogodkov iz Pjongčanga ostal brez kluba, še čaka na dokončno odločitev Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani (Cas). 30-letnega hokejista najbrž čaka vsaj nekajmesečna prepoved nastopanja, potem ko so mu preiskovalci na minulih olimpijskih igrah v Pjongčangu v vzorcu urina odkrili sledi nedovoljenih poživil, natančneje fenoterola.

Mitja Robar (desno) v akciji med olimpijskim turnirjem v Južni Koreji.
Mitja Robar (desno) v akciji med olimpijskim turnirjem v Južni Koreji. FOTO: AP

Jeglič se je moral nemudoma posloviti od olimpijske vasi, risi pa so brez njega po podaljšku izgubili odločilno tekmo v boju za četrtfinale z Norveško. Nekdanji član Bleda, Jesenic, Södertälja in Slovana Bratislave je v izjavi za javnost zatrdil, da je storil napako, ker ni prijavil zdravila za spodnja dihala. Omenjeno zdravilo so mu predpisali po testiranjih med težavami z dihanjem lani na Slovaškem. po nasvetu zdravnika ga je jemal zaradi astme, a bi ga moral prijaviti kot terapevtsko izjemo. Naša Milena Novak se je z reprezentančnim kolegom Jegliča in njegovim dobrim prijateljem Mitjo Robarjem v Celovcu spominjala usodnega dne v Pjongčangu. 

Opravičil se je vsem
"Zelo smo povezani, smo kot ena družina, nekaj takšnega se je zgodilo prvič, odkar jaz nastopam. Ne veš, kako bi vse skupaj sprejel, kako naprej ... Ko smo zjutraj prišli na trening, se je že začelo govoriti, da nekaj ni v redu, ko pa pride novica, ne veš, kako bi po pravici povedano sploh reagiral. Ko gre za enega igralca, ki je poleg tega še zelo dober prijatelj, je še toliko težje," je za našo televizijo povedal Robar.

"Takoj po treningu je šel na ta zaslišanja, nato je prišel ta suspenz in takoj je moral zapustiti vas. Od tistega jutranjega treninga nismo več imeli stika z njim. Tudi sam ni klical, ker ni potrebe. Napisal je, kar nam je napisal v to našo skupino, ki jo imamo na telefonih. Seveda se je opravičil, a to je bilo to, seveda bi to v tistem trenutku le še dodatno zmotilo koncentracijo. Zavedel se je, da je storil napako in naredil je, kar je moral."

Škoda je takšne napake
O tem, kaj bi lahko risi na olimpijskem turnirju dosegli, če Jegliča ne bi suspendirali, Robar ni želel polemizirati. A povsem jasno je, da morda najnevarnejši napad reprezentance brez dosedanjega člana Neftekhimika iz Nižnekamska ni bil na svoji ravni.

"Žiga je gotovo manjkal. Njegova kvaliteta ... Zdaj težko rečem, saj smo vseeno tisto tekmo odigrali zelo dobro, zmanjkalo nam je malo nesreče. Verjamem, da bi, če se ta neljubi dogodek ne bi zgodil, zmaga mogoče prišla že po rednem delu. A težko rečem," dodaja Robar.

"Vsi smo profesionalni športniki in to so neke reči, ki bi jih morali vedeti. Šlo je za napako, takšno zelo neumno napako. Ne zagovarjam dopinga, tudi slučajno ne, a v tem primeru gre za eno terapevtsko izjemo, če sem se prav izrazil. Šlo je za njegovo napako, takšno zelo neumno, da je na koncu prišlo do tega. Je ena taka črna pika v njegovi dosedanji karieri. Tudi ta dogodek je malce vplival na sicer zelo lepo sliko olimpijskih iger. Škoda takšne napake."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Machetekills007
09. 03. 2018 15.50
+0
robar pejt se solit