Hokej

VIDEO: Minnesota znižala zaostanek, zmaga Montreala

Minneapolis, 07. 05. 2014 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL sta bili na sporedu dve tekmi drugega dela končnice. Minnesota Wild je s 4:0 ugnala Chicago Blackhawks in izid v zmagah znižala na 1:2, Montreal Canadiens pa so s 4:2 odpravili Boston Bruins in vodijo z 2:1 v zmagah.

V Minneapolisu se je vse, kar se tiče golov, odvilo v zadnji tretjini, ko so za domače zadeli Erik Haula, Zach Parise in dvakrat Mikael Granlund, na koncu na prazen nasprotni gol. "Tako se igrajo tekme končnice. Ne sme se delati napak v obrambi, mi jih danes nismo, zato tak rezultat. Naša igra v obrambi je bila res odlična in jo moramo na v naslednjih tekmah ponoviti," je bil po tekmi zadovoljen domači vratar Ilja Brizgalov, ki ni imel veliko dela, ubranil je 19 strelov. Tudi njegovi soigralci v napadu niso prihajali do strelov, saj so imeli še en poskus manj, a so vseeno dosegli štiri gole. "Prvi nam je odprl pot do zmage. V takih tekmah je zelo pomembno, da zadeneš prvi," je dejal strelski junak domače ekipe Granlund.

Lars Eller
Lars Eller FOTO: Reuters

V Montrealu so gostitelji po golih Tomaša Plekaneca, P.K. Subbana in Dalea Weiseja po 34 minutah vodili s 3:0. Patrice Bergeron in Jarome Ingla, slednji je zadel v 58. minuti, sta Bostonu vrnila upanje. Tega je bilo konec tri sekunde pred koncem, gostje zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju, za Montreal pa je zadel Lars Eller. Zgodovino pri Montrealu piše predvsem Subban, najboljši branilec lanske sezone v ligi. V letošnji končnici je zbral 11 točk, tokrat je prispeval gol in podajo, to pa je bila tudi že tretja tekma zapored in peta v končnici, v kateri je vpisal več kot točko, kar je v zgodovini lige uspelo le še dvema igralcema tega kluba, in sicer Larryju Robinsonu (1978, 1987) i J.C. Tremblayju (1971). "Nisem poznal tega podatka. A niti ni pomemben, pomembno je, da spet vodimo. Dobil sem mikrofone pred usta, a enostavno so za naše dobre igre zaslužni tudi drugi igralci," ostaja skromen 24-letni Subban, najučinkovitejši branilec letošnje končnice.

Danes bo na sporedu le tekma med New York Rangers in Pittsburghom, v noči na petek pa bo Montreal spet gostil Boston, Anže Kopitar pa bo s kralji v Los Angelesu skušal doseči še sedmo zmago zaporedoma in povesti proti Anaheimu s 3:0 v zmagah.

Izida, 2. krog:
- vzhod:
Montreal Canadiens - Boston Bruins 4:2
(Montreal vodi z 2:1 v zmagah)

- zahod:
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 4:0
(Chicago vodi z 2:1 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.