Hokej

VIDEO: Lundqvist v klubu 400, Jagr še točko do novega mejnika

New York, 12. 02. 2017 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vratar New York Rangers Henrik Lundqvist je ob slavju svoje ekipe s 4:1 proti ekipi Colorado Avalanche prišel do štiristote zmage v severnoameriški hokejski ligi NHL ter je prvi v Evropi rojeni vratar, ki je prišel do te meje v najmočnejši ligi na svetu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Colorado Avalanche
    01:54
    Vrhunci tekme New York Rangers - Colorado Avalanche
  • Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings
    02:41
    Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - St. Louis Blues
    02:24
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - St. Louis Blues

V profesionalni hokejski ligi NHL je imelo delovno soboto 26 klubov, največ golov na 13 tekmah pa je padlo v Nashvillu, kjer je Florida domačo ekipo premagala kar s 7:4. Dva gola za zmagovalce je dosegel Vincent Trocheck, drugega v nebranjen gol ob koncu tekme. Prvi gol na tekmi je dosegel legendarni napadalec Floride Čeh Jaromir Jagr, ki je dosegel svojo 1899. točko v NHL, tako da je samo za točko oddaljen od novega mejnika. Nov mejnik pa je že dosegel švedski vratar ekipe New York Rangers Henrik Lundqvist. Postal je 12. vratar v zgodovini NHL, ki je dosegel 400 zmag, to mu je uspelo na 727. tekmi, tako hitro ta mejnik ni uspel niti Martinu Brodeurju, ki s 691 zmagami vodi na lestvici najuspešnejših vratarjev. Rangers so v Madison Square Gardnu s 4:2 premagali Colorado, to je bila njihova peta zaporedna zmaga. Gosti so sicer vodili z 2:1, preobrat pa je s svojim drugim golom na tekmi začel Kevin Klein, Rick Nash je domače popeljal v vodstvo, ob koncu tekme pa je piko na i s strelom na prazna vrata postavil Kevin Hayes.

Henrik Lundqvist
Henrik Lundqvist FOTO: Reuters

Isti rezultat kot v New Yorku je bil tudi na tekmi v Montrealu, kjer pa so zmagali gosti, hokejisti St. Louisa. Za to je najbolj zaslužen Šved Patrik Berglund, ki je dosegel svoj prvi "hat trick" v NHL, tudi on je zadnji zadetek dosegel, ko je tekmec vratarja zamenjal s šestim igralcem. St. Louis je zmagal na četrti tekmi zaporedoma. Svojo 600. tekmo v NHL je odigral Patrick Eaves, jubilej pa je proslavil z dvema doseženima goloma in zmago 5:2 njegovega Dallasa proti Carolini. Eaves je letos dosegel že 21 golov, kar je njegov rekord, doslej jih je 20 dosegel v sezoni 2005/06, ko je kot "rookie" igral za Ottawo.

Izidi:
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks       2:1 (podaljšek)
Ottawa Senators - New York Islanders        3:0
Boston Bruins - Vancouver Canucks           4:3
Nashville Predators - Florida Panthers      4:7
Dallas Stars - Carolina Hurricanes          5:2
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings   2:1
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres        1:3
Montreal Canadiens - St. Louis Blues        2:4
New York Rangers - Colorado Avalanche       4:2
Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning         1:4
Washington Capitals - Anaheim Ducks         5:4
Arizona Coyotes - Pittsburgh Penguins       4:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks        1:5

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
12. 02. 2017 13.43