Hokej

VIDEO: Los Angeles zmagal četrtič zapored

Los Angeles, 20. 10. 2014 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po ne najboljšem start v sezono so prvaki lige NHL, Los Angeles Kings, ujeli zmagovalni ritem in zabeležili četrti zaporedni uspeh. Pred domačimi gledalci so premagali Minnesoto z 2:1. Junak tekme je bil vratar prvakov Jonathan Quick, ki je ubranil 40 strelov.

Predstava Jonathana Quicka je bila zelo pomembna, saj so imeli gostje skoraj trikrat več strelov na vrata. Sprožili so jih 41, Los Angeles Kings pa 16. Od teh sta dva končala v mreži; v prvi tretjini je bil natančen Tyler Toffoli, v tretji pa je na 2:0 povišal Tanner Pearson. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar tokrat ni bil natančen. V novi sezoni ostaja pri dveh točkah, enemu zadetku in podaji. Za goste je gol v sedmi minuti zadnje tretjine dosegel Matt Cooke. "Že lani smo bili najboljša obrambna ekipa, obramba nas rešuje tudi letos. V prvi vrsti seveda fenomenalni Quick, no tudi drugi igralci dobro blokirajo strele in dobro rešujejo odbitke. V napadu pa bomo morali igrati boljše," je po tekmi dejal napadalec Los Angelesa Jeff Carter, njegove besede pa je potrdil eden boljših igralcev Minnesote Thomas Vanek: "To je bilo frustrirajoče. Imeli smo toliko priložnosti, igrali izvrstno, a Quick je branil tudi nemogoče. Še enkrat je pokazal, da je med najboljšimi vratarji na svetu."

Vratar prvakov Jonathan Quick je ubranil 40 strelov.
Vratar prvakov Jonathan Quick je ubranil 40 strelov. FOTO: Reuters

Gosti petkrat niso izkoristili igralca več na ledu, to jim je postala prav rak rana, saj ob številčni premoči letos v 16 poskusih sploh še niso dali gola. Na drugi strani so se do tekme v Los Angelesu stoodstotno branili ob igralcu manj na ledu, toda drugi gol kraljev jim je to statistiko pokvaril. V nedeljo so odigrali še tri tekme, a še zdaleč niso bile tako izenačene kot obračun v Los Angelesu. Prvi poraz po rednem delu so zabeležili igralci San Joseja, ki so z 0:4 v gosteh klonili proti ekipi New York Rangers. Enega od štirih golov za gostitelje je dosegel Rick Nash, ki s sedmimi goli zanesljivo vodi na lestvici najboljših strelcev lige.

Le malo manj prepričljiva je bila zmaga Calgaryja v gosteh pri Winnipegu, rezultat je bil 1:4. S tremi goli prednosti, a brez prejetega gola, so zmagali tudi hokejisti Anaheima, njihova žrtev je bil St. Louis. Dva od treh zadetkov je prispeval Sami Vatanen, obakrat je izkoristil številčno premoč na ledu.

Izidi:
Los Angeles Kings
- Minnesota Wild 2:1
New York Rangers - San Jose Sharks 4:0
Winnipeg Jets - Calgary Flames 1:4
Anaheim Ducks - St. Louis Blues 3:0

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
20. 10. 2014 19.12
-4
ni dobrih golmanov,so le slabi,zanič,napadalci
Multipratik
21. 10. 2014 01.31
+2