Hokej

VIDEO: Los Angeles izgubil proti New Yorku

Los Angeles, 09. 01. 2015 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je izgubilo proti New York Rangers s 3:4. Anže Kopitar je ob znižanju zaostanka na 3:4 zabeležil podajo pri golu Justina Williamsa. Ta je za domače zadel tudi za 2:0, prvi gol Los Angelesa je vpisal Tanner Pearson.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Washington Capitals
    01:37
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Los Angeles Kings - New York Rangers
    01:55
    Vrhunci tekme Los Angeles Kings - New York Rangers

Gole za NY Rangers, ki so zmagali že na 12. od zadnjih 13 tekem, so dosegli Dan Boyle, Kevin Klein, Lee Sempniak in Martin St. Louis. Slednji trije so bili uspešni v drugi tretjini, ko so po zaostanku z 1:2 prišli do vodstva s 4:2. "Začetek druge tretjine res ni bil dober. Tekmeci so prišli do vodstva z dvema goloma, potem pa smo jih le še lovili," je za spletno stran kluba dejal Anže Kopitar. "Pričakovali smo, da bodo močni. Gledali smo jih že na prejšnji tekmi. So v seriji uspehov. So vroči in ko si vroč, potem si najboljše moštvo," pa je ameriškim medijem povedal trener Los Angelesa Daryl Sutter. Njegova ekipa, ki bo še naslednjih pet tekem igrala na domačem ledu, je trenutno na mestih, ki vodijo v končnico zahodne konference, prav tako pa tudi njihovi newyorški tekmeci v vzhodnem delu lige. Nashville je po podaljšku s 3:2 odpravil Dallas in se tako točkovno izenačil z najboljšo ekipo lige Anaheimom. Junak tekme je bil branilec Shea Weber z dvema goloma, tudi odločilnim po 17 sekundah podaljška. Tretja najboljša ekipa zahodne konference Chicago je v gosteh pri Minnesoti zmagala s 4:2, eden ključnih mož je bil Bryan Bickell z dvema zadetkoma v tretji tretjini. Najvišjo zmago večera je dosegel St. Louis, četrta ekipa zahodnega dela, ki je s 7:2 odpravil San Jose. Za zmagovalce je zadelo sedem različnih hokejistov, Jaden Schwartz pa je prispeval tri podaje.

Jonathan Quick in Henrik Lundqvist
Jonathan Quick in Henrik Lundqvist FOTO: Reuters

Na drugih tekmah je Boston s 3:0 premagal New Jersey, Milan Lučić je zadel dvakrat, Philadelphia je bila po podaljšku s 3:2 boljša od Washingtona, Colorado je tudi po zaslugi dveh zadetkov Jaroma Iginle s 5:2 ugnal Ottawo, Vancouver, ki ima dve točki več od kraljev, je z 1:3 izgubil proti Floridi, Carolina je Buffalu v drugi tretjini nasula štiri zadetke in na koncu zmagala s 5:2, Arizona pa je s 4:1 odpravila Winnipeg. Mikkel Boedker je prispeval dva gola in podajo, Shane Doan pa gol in dve podaji.

Izidi:
Boston Bruins
- New Jersey Devils 3:0
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 3:2 (podaljšek)
St. Louis Blues - San Jose Sharks 7:2
Colorado Avalanche - Ottawa Senators 5:2
Vancouver Canucks - Florida Panthers 1:3
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 5:2
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 2:4
Nashville Predators - Dallas Stars 3:2 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 4:1
Los Angeles Kings - New York Rangers 3:4

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.