Hokej

VIDEO: Kralji so se rešili v podaljšku, Kopitar podajalec pri odločilnem golu

Los Angeles, 28. 10. 2016 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL v razprodani domači dvorani Staples Center gostili Nashville Predators in po podaljšku zmagali s 3:2. Odločilni gol je dosegel Jeff Carter, podal je Anže Kopitar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kapetan kraljev Anže Kopitar je tokrat v statistiko vpisal pomembno podajo za odločilni gol in en strel na gol v slabih 25 minutah igre. Junak večera pa je bil Jeff Carter, ki je zadel po podajah Kopitarja in Drewja Doughtyja. Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo gostovali pri St. Louis Blues. Carter je gol dosegel 28,1 sekunde pred koncem dodatnega dela igre in kralji so drugo tekmo zapored dobili po podaljšku. Dva dni pred tem so kralji prav tako v domači dvorani gostili Columbus Blue Jackets in po podaljšani igri zmagali s 3:2, odločilni gol pa je tedaj dosegel Alec Martinez.

Kopitar je Carterju podal na levi strani, plošček se je odbil od desne noge vratarja Pekke Rinneja in pristal v mreži za četrto zmago kraljev v nizu. Rinne je zbral 42 obramb in držal gostujoče igralce v igri za zmago skorajda do konca podaljška. Na drugi strani je bila obramba domačih veliko boljša in vratar Peter Budaj je imel skoraj pol manj uspešnih posredovanj (24).

Za kralje sta z igralcem več na ledu zadela Jake Muzzin (36. minuta) in Tyler Toffoli. Slednji je po minuti in 41 sekundah zadnje tretjine izenačil na 2:2 tik pred koncem kazni Nashvilla. Muzzin je izenačil na 1:1, saj so gostje povedli v 31. minuti, ko je bil uspešen Craig Smith.

Detroti je po kazenskih strelih zmagal v St. Louisu, odločilni gol je dosegel Henrik Zetterberg.

Izidi:
Los Angeles Kings - Nashville Predators  3:2 (podaljšek)
Buffalo Sabres - Minnesota Wild          0:4
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes    4:5
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4:2
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers   3:2
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3:1
St. Louis Blues - Detroit Red Wings      1:2 (kazenski streli)
Winnipeg Jets - Dallas Stars             4:1
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets  3:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.